avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate amria

Activitate amria

Desfasor o profesie liberala intr-un cabinet privat si platesc deja contributiile pt. sanatate si pensii.
Vreau sa deschid in paralel si un PFA. Voi plati din nou contributiile pentru sanatate si pensii?

Rog trimitere catre baza legala. Multumesc.
Multumesc pentru raspuns.

Nu imi este inca foarte clar cum se apreciaza similaritatea marcilor, in cazul in care sunt inregistrate pentru produse identice sau asemanatoare.

Cu alte cuvinte, daca eu inregistrez marca verbala "materiale educative Ionescu", cineva cu produse identice / asemanatoare poate primi drept de a inregistra "materiale educative Zamfir"? Se considera marci similare sau suficient de distincte?

Sau, in celalalt exemplu, daca eu inregistrez marca combinata "materiale educative + logo=patrat albastru", cineva cu produse identice / asemanatoare poate primi drept de a inregistra "materiale educative + logo=triunghi rosu" ?
Buna ziua!

Intentionam sa inregistrez o marca verbala de tipul "materiale educative" (exemplu ipotetic), utilizata pentru conceperea si comercializarea unor materiale educative. Am inteles insa ca nu este eligibila, intrucat nu intruneste criteriul de distinctivitate.

Exista cateva artificii prin care o astfel de denumire poate fi transformata intr-o marca eligibila? Ma refer la:
1. marca verbala prin adaugarea unui alt cuvant care sa ii aduca aceasta caracteristica de distinctivitate (ceva gen: "noile materiale educative ", "materiale educative pentru intreaga familie", "materiale educative Ionescu")
2. marca combinata prin adaugarea unui logo (desen fara nici un fel de semnificatie sau trimitere la activitatea desfasurata) - "materiale educative" + logo

Daca da, as vrea sa stiu in ce masura variantele 1 si 2 pot asigura protectie si pot impedica alte persoane sa:
1. inregistreze marci care contin alaturarea de cuvinte "materiale educative"
2. conceapa / comercializeze si promoveze produse asemanatoare, utilizand alaturarea de cuvinte "materiale educative".

Multumesc anticipat!
Multumesc.
Mentionez ca forma de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de libera practica este reglementata de legea 213/2004 emisa de Colegiul Psihologilor din Romania. Conform acestei legi nu exista conceptul de SRL sau PF ci doar de Cabinet Individual de Psihologie.
Multumesc pentru raspuns. Puteti detalia un pic mai mult care este situatia medicilor de familie sau eventual sa imi spuneti de unde as putea afla mai multe informatii ?
Intrucat datele sunt oarecum asemanatoare nu mai deschid un topic nou ci solicit ajutorul aici. Ce se intampla in cazul profesiior liberale ? De exemplu, in cazul unui psiholog care isi deschide propriul cabinet individual de psihologie, el va fi in continuare psiholog, va avea o carte de munca in care va fi trecut cu acesta titulatura sau devine implicit administratorul cabinetului si apar o serie de probleme legate de achitarea datoriilor catre stat pe care trebuie sa le rezolve pe cont propriu ?
Va rog sa imi scuzati ignoranta totala si sa imi furnizati cateva informatii.
Se poate observa ceva anticonstitutional in Legea 213/2004 ? Sau de unde provine toata treaba asta cum ca in cadrul profesiilor liberale nu se pot angaja colegii intre ei? In ce temei se afirma asta ? As vrea sa citesc, ca sa ma informez, dar nu stiu incotro sa ma indrept. Va rog sa ma indurmati.
Si inca ceva. Se poate observa ceva anticonstitutional in Legea 213/2004 ? Sau de unde provine toata treaba asta cum ca in cadrul profesiilor liberale nu se pot angaja colegii intre ei? In ce temei se afirma asta ? As vrea sa citesc, ca sa ma informez, dar nu stiu incotro sa ma indrept. Va rog sa ma indurmati.
Multumesc.
Cine poate face o astefel de sesizare, catre Curtea Constitutionala ? Se poate autosesiza Colegiul ?