Buna ziua, perioada de necontributivitate aferentă pensiei de invaliditate se asimilează automat de către casa de pensie la stagiul de cotizare până la intrare in vigoare a legii 360/2023 ?
In urma unui partaj judiciar, am dobândit un hectar de teren agricol. Ruda care a fost implicată în partaj a insamant terenul înainte de emiterea sentinței. Eu in cazul acesta, daca vreau sa ar terenul, sunt obligat de lege sa o despăgubesc?
Instanta de judecata mi a anulat concursul câștigat Intr o instituție publică,in urma acestei decizii eu am pierdut locul de munca.Precizez că eroarea care a adus la anularea concursului a fost a instituției publice.In acest context eu mai pot obliga instituția în instanță să mi acorde o alta funcție că și prejudiciu?
Oficiu de carte funciara imi cere rectificare sentintei de partaj deoarece suprafetele din sentinta la constructii(casa + anexe) difera de cele din planul de amplasament.Problema este ca instanta mi-a respins cererea de indreptare eroare materiala deoarece nu o considera o greseala a instantei.Ce solutie mai am pentru inscrierea constructiilor in cartea funciara?
In cazul partajul judiciar la o casa si teren pot cere sa se scada din partile celorlati mostenitori cele 2 camere si holul pe care l-am construit sau doar imbunatatirile care le-am facut la partea unde au si ei dreptul?