avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate mihaidmro

Activitate mihaidmro

Salut,
Recent am fost sa vizionez un apartament cu intentia de a-l achizitiona. Reprezentantii firmei care se ocupa de vanzare mi-au dat la finalul vizionarii de completat o declaratie cu titlul "Oferta ferma de cumparare" ce contine subsemnat, adresa imobilului, suprafata acestuia, modalitatea de achizitionare, termenul, si specifica intentia ferma de cumparare
"subsemnatul... doresc sa-mi manifest interesul ferm de achizitie al proprietatii ..."

Ce as dori sa stiu este daca o astfel de declaratie mi-ar crea mie - ca subsemnat - vreo obligatie legala de a achizitiona imobilul respectiv.

Multumesc!
Salut!
Poate o persoana fizica ce figureaza in sarcinile ipotecare din cartea funciara a unui imobil sa renunte benevol la aceasta ipoteca printr-o declaratie - daca aceasta persoana s-a inteles pe alte cai cu proprietarul imobilului ipotecat?

Multumesc!
Am gasit asta in norma 39/2016 la ARTICOLUL 17(Constatarea prejudiciilor), punctul 2
"În cazul în care despăgubirea urmează a fi recuperată în condiţiile prevăzute la art. 24 din OUG nr. 54/2016, procesul- verbal se semnează de către persoana prejudiciată,
asigurat/conducătorul vehiculului asigurat şi specialistul constatare daune"


In lipsa unui astfel de proces verbal, se mai pot invoca punctele de la art. 24 oug 54/2016?

Sa inteleg ca am avut dreptate mai sus cand am spus ca daunele ce urmeaza a fi platite trebuiesc instiintate vinovatului? Deci daca firma de asigurari doreste sa isi recupereze daunele (conform art.24 OUG 54/2016) trebuia ca intre momentul constatarii daunelor si plata acestora sa ceara semnarea procesului verbal de constatare si persoanei vinovate?
In primul rand multumesc pentru raspuns!
Daca politia a decis nesanctionarea faptei, asta nu inseamna ca mentiunea "incriminate de dispoziţiile legale privind
circulaţia pe drumurile publice ca infracţiuni săvârşite cu intenţie"
nu se aplica aici?

Prin despagubiri exagerate ma refer ca pentru niste zgarieturi si o usa indoita la o skoda din nu-stiu-ce an nu poti pretinde 3900 Ron, cu atat mai putin daca nu este specificat in dosarul de dauna costul individual al fiecarei reparatii efectuate. Si mai mult, mi s-ar parea normal ca aceste costuri sa ii fie prezentate vinovatului inainte de efectuarea lor, cu scop macar consultativ.

Daca eu vreau sa imi duc masina intr-un service din SUA si sa schimb componentele afectate cu unele din aur, nu inseamna ca pot emite ulterior pretentii sa imi despagubeasca cineva drumul si piesele. -asta e parerea mea.
Buna ziua,

Pe scurt: poate o firma RCA sa pretinda despagubiri de la conducatorul vinovat? in ce conditii?

Situatia pe larg:
Un prieten (persoana X -fara permis) a fost lasat de un prieten de-al sau (persoana A) la volanul masinii (masina A - a persoanei A).
Persoana X a luat piciorul de pe frana, iar masina A fiind in panta s-a pus in miscare si a avariat usor masina B, ce era parcata.
Politia a facut cercetari, dispunand in cele din urma neurmarirea inceperii penale.
Persoana X a platit reparatia masinii A (a prietenului sau care l-a lasat la volan).
Masina B a fost reparata cu polita RCA a masinii A (cum era si normal).

Doar ca acum asiguratorul masinii A cere despagubiri (exagerate chiar) persoanei X, amenintand cu actionarea in judecata in caz de neplata. Pentru a fi si mai intimidanti au atasat la instiintarea trimisa persoanei X tot dosarul de dauna (doar ca in acesta nu se precizeaza cat a costat fiecare reparatie platita, ci doar cuantumul total).

Este legal acest lucru? Au cei la firma de asigurari vreun castig de cauza cu o asemenea pretindere? Nu pentru asta se plateste asigurare - ca sa fii acoperit in caz de accident?

Multumesc!