avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate xviber

Activitate xviber

Un fel de camera tehnica.

mitabiciclista a scris:

Camera comună de depozitare?Ce este asta?

Buna ziua!
Am cumparat recent un apartament intr-un bloc unde se pare ca nu am acces la camera comuna de la parter (de depozitare), in care numai anumiti proprietari au chei si le folosesc. Si-au montat usa cu chei noi. Din cate am inteles de la alti vecini care se plang de chestia aceasta si nu au nici ei acces, administratorul este "de-al lor". Am rugamintea sa ma ajutati cu cativa pasi sa pot face câteva cereri care au temei legal si sa foloseasca toata lumea partile comune, asa cum ar trebui.
Va multumesc anticipat!
Bună ziua! Socrul meu a cumpărat recent un teren intravilan. Având cartea funciară în față, a trebuit să intre la vecinul din stânga în jur de 3m pentru a corespunde cu ce avea pe hârtie. În urma unor discuții, s-a dovedit că trebuie să refacă mai mulți proprietari cărțile funciare din cauza unor erori. După alte măsurători, se pare că trebuie să intre cei 3m la vecinul din dreapta, acesta neavând carte funciară scoasă. În cazul în care acesta nu va dori să ne lase să intrăm pe "terenul lui", ce este de făcut? Am nevoie de un câteva sfaturi, vă rog, deoarece socrul meu este prins la jumătate și el nu dorește decât să se rezolve legal. Mulțumesc anticipat!
Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren intravilan de 700mp (7lx100L) de la o persoana care are un act de schimb (a schimbat un apartament cu o casa + cateva terenuri) peintr-o chitamta de mana cu martori, in anul 2000. Acesta are si titlul de proprietate, dar este pe numele persoane cu care a facut schimbul. Intrebarea mea este, de fapt, pot cumpara legal acest teren de la aceasta persoana fara sa am probleme pe viitor?
Si o nelamurire: pot construi ceva pe el? Sunt constient ca la 7m latime nu prea ai ce, dar sunt curios. Multumesc!
Buna ziua!
Sunt nou angajat al unei unitati militare si consider ca nu sunt acordate anumite drepturi (stiu ca este ceva "normal" in acest sistem). As dori sa stiu, in primul rand, daca ar trebui acordat sporul de noapte din moment ce fac paza doar 4 luni pe an (fara arma).
O alta nedumerire... Este normal sa se execute serviciul de paza 20/24 (+ 4 h odihna) ?
Si ultima... Daca nu avem mijloc de transport in comun, se opreste din salariu o anumita suma pentru microbuz ? (mentionez ca sunt 2-3 km pana in oras)