avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate mao175

Activitate mao175

Buna ziua,

Am primit o notificare din partea primariei referitoare la demararea lucrarilor de consolidare, restaurare pentru un imobil, prin se acorda un termen maxim de finalizare a lucrarilor de 6 luni (conform unei HCL din 2017). Legea 153/2011 (invocata de altfel si in notificare) prevede obligatia de a executa lucrarile de interventie in decurs de cel mult 12 luni de la data notificarii.
Va rog sa imi spuneti care este termenul pana la care trebuie sa finalizez lucrarile avand in vedere contradictia intre HCL (6 luni) si Legea 153/2011 (12 luni)?

Va multumesc,
MC
Răspuns la discuția Declaratie ITL001
Vă mulțumesc foarte mult!
Buna ziua,

In anul 2016 am depus, conform legii, Declaratia ITL 001 pentru stabilirea impozitului pe clădirile /rezidențiale /nerezidențiale /cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice. In situatia mea, era vorba despre sediul social al unei companii, unde nu se desfasura nicio activitate economica.
Pentru anul 2017 imi puteti spune va rog pana la ce data trebuie depusa aceasta declaratie si daca aceasta si-a modificat continutul?

Multumesc,
M
Va multumesc!
Va salut!

Va expun mai jos situatia mea in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat.
Partile sociale ale unei firme pe care am infiintat-o cum mult timp in urma au fost cesionate unei terte persoane acum aprox. 10 ani. Firma a fost infiintata prin acordul vecinilor asupra sediului social, iar acesta este in apartamentul in care locuiesc in prezent. Nu se desfasoara nicio activitate comerciala in apartament, este doar sediu social. De atunci toata corespondenta firmei este trimisa pe adresa apartamentului.
Proprietarii actuali ai firmei nu au raspuns pozitiv cererilor mele de schimbare a sediului social si de aceea va rog sa imi spuneti ca parghii am la indeamana pentru a determina schimbarea/radierea sediului social. Mentionez faptul ca nu exista un contract de comodat pentru sediul social care sa aiba o perioada determinata, sediul social al firmei fiind stabilit doar in baza acordului vecinilor la data infiintarii.

Va multumesc!