Buna ziua, puteti sa imi spuneti ce fel de notificare trebuie sa trimit primariei inainte de a initia actiunea pe obligatia de a face? As vrea sa incerc sa formulez eu aceasta notificare. Va multumesc. Am cautat pe net dar nu am gasit nici un model.
corect, nici un drept doar datorii catre proprietarul casei
Multumesc pentru raspuns, drumul este public este cu o singura banda are in jur de 3m latime, 3.5m,este singurul drum de acces, roata intra fara probleme si au mai fost care au cazut cu masina in acest canal, Daca ai cazut nu prea mai poti iesi, masina va avea probleme, pietonii pot deasemenea sa cada, Drumul a existat de mult timp si apare pe harta primariei, este in inventarul primariei si cei de la UATC mi-au dat un raspuns ca ar trebui sa aiba "aproximativ 3.8m latime dar nu are peste tot fiiindca nu verifica nimeni gardurile cand sunt construite.
Buna ziua, In comuna in care locuiesc cineva a construit un gard fara autorizatie si a ingustat drumul de acces putin cate putin tot a iesit in afara. Altii au construit cu autorizatie dar nimeni nu a verificat pozitia gardului si asa drumul are diferite latimi iar primarul/primaria refuza sa ia masuri pentru indreptarea situatiei. In plus pe mijlocul drumului oamenii au adancit un canal pentru scurgerea apei, canal neprevazut, iar recent primaria a adancit si mai mult acest canal in asa fel incat daca aluneci cu roata in el nu mai iesi. Canalul are cca 40cm adancime si 35 latime . Nu stiu ce as putea face avand in vedere ca de multi ani tot evita sa ia masuri. Am nenumarate cereri si sesizari inregistrate . Cumva problemele astea sunt legate si ar trebui o singura actiune dar posibil sa nu fie bine asa. Nu ma pricep foarte bine la astfel de actiuni. As aprecia ajutorul dumneavoastra foarte mult.
Am un vecin care parcheaza in intersectie pe un drum public, gardurile proprietatilor au fost construite de cca 10 ani incoace, politia comunei sustine ca nu exista nici o lege pe care acesta ar incalca-o. Nu imi vine sa cred, Nu cunosc cu siguranta clasificarea drumului dar apare in cadastru, este in inventarul primariei si este drumul principal si singurul de acces catre circa 10 case sau mai mult.
Buna ziua,
In urma unor probleme, cu un vecin care impiedica traficul, intr'o intersectie pe un drum de acces intr'o comuna, politia si unii din primarie spun ca nu au ce face, nu exista nici un indicator, este un drum catre casele noastre proprietate personala, apare in cadastru si este in administratia primariei, nu stiu exact daca este drum comunal, daca este drum satesc, vicinal, se poate parca in intersectie sau este in functie de clasificarea drumului?
Politia din comuna imi spune ca ei nu au nici o baza legala sa aplice o contraventie daca nu exista un semn in acest sens si nici nu prea sunt interesati dupa cum se pare. Nu stiu cum se poate rezolva problema aceasta, zi de zi sunt impiedicat sa trec si imi chinui tot timpul masina si nervii in acel loc.
Va multumesc pentru raspuns, aseara am incercat sa ies pe acest drum de acces cu o remorca si o masina era parcata acolo de un vecin neputand iesi decat foarte greu, la postul de politie nu era nimeni si am apelat 112, politistul de la politia locala (am inteles ca au competenta si la probleme rutiere in comune) mi-a spus ca incap pe acolo, cu manevre dificile am reusit sa trec si in loc sa dea un avertisment celui care a parcat a spus ca imi da unul mie pentru apelul la 112, nu stiu ce sa mai fac acesta parcheaza tot timpul acolo
Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt legile care reglementeaza parcarea si stationarea pe un drum satesc, este vorba de o ulita care este un drum de acces public catre proprietati particulare, case si locuinte. Intr'o intersectie a acestui drum un vecin isi parcheaza masina mai tot timpul in fata portii in curba facand accesul mai dificil cu masini mici iar cu masini mai mari inclusiv masini interventie probabil imposibil. As dori sa stiu ce anume pot face pentru putea circula liber pe acest drum. Politia rutiera are competenta pe aceste drumuri dintr'o comuna, ....? Va multumesc