avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... parcarea si stationarea pe drumuri satesti de acces la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

parcarea si stationarea pe drumuri satesti de acces la locuinte

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt legile care reglementeaza parcarea si stationarea pe un drum satesc, este vorba de o ulita care este un drum de acces public catre proprietati particulare, case si locuinte. Intr'o intersectie a acestui drum un vecin isi parcheaza masina mai tot timpul in fata portii in curba facand accesul mai dificil cu masini mici iar cu masini mai mari inclusiv masini interventie probabil imposibil. As dori sa stiu ce anume pot face pentru putea circula liber pe acest drum. Politia rutiera are competenta pe aceste drumuri dintr'o comuna, ....? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dpodbereschi , utilizator 17:57, 22 Februarie 2017
Noul Cod Rutier actualizat 2017. OUG 195/2002 şi Regulamentul de aplicare a OUG.

Întrucât se interzice oprirea voluntara a vehiculelor în intersectii, deci şi a parcării, fapta este o contravenție la normele privind circulatia pe drumurile publice.

Îndrumarea, supravegherea, controlul respectarii normelor privind circulatia pe drumurile publice si luarea masurilor legale în cazul în care se constata încalcari ale acestora se realizeaza de catre politistii rutieri din cadrul Politiei Române.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2017
Darie Tudor, utilizator
Va multumesc pentru raspuns, aseara am incercat sa ies pe acest drum de acces cu o remorca si o masina era parcata acolo de un vecin neputand iesi decat foarte greu, la postul de politie nu era nimeni si am apelat 112, politistul de la politia locala (am inteles ca au competenta si la probleme rutiere in comune) mi-a spus ca incap pe acolo, cu manevre dificile am reusit sa trec si in loc sa dea un avertisment celui care a parcat a spus ca imi da unul mie pentru apelul la 112, nu stiu ce sa mai fac acesta parcheaza tot timpul acolo
Politia din comuna imi spune ca ei nu au nici o baza legala sa aplice o contraventie daca nu exista un semn in acest sens si nici nu prea sunt interesati dupa cum se pare. Nu stiu cum se poate rezolva problema aceasta, zi de zi sunt impiedicat sa trec si imi chinui tot timpul masina si nervii in acel loc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare drum acces in intersectie dpodbereschi dpodbereschi Buna ziua, In urma unor probleme, cu un vecin care impiedica traficul, intr'o intersectie pe un drum de acces intr'o comuna, politia si unii din primarie ... (vezi toată discuția)
Parere privind ridicare auto niculaet niculaet Buna ziua! As dori o parere juridica in urmatoarea speta: In cursul zilei de astazi, masina unui prieten a fost ridicata de pe Calea Giulesti, de catre firma ... (vezi toată discuția)
La curte am o poarta de acces mica pentru persoane si o poarta ... DanielStanS DanielStanS La curte am o poarta de acces mica pentru persoane si o poarta de acces mare pentru masina. Vecinul obisnuieste sa isi lase masina pe drumul de servitute in ... (vezi toată discuția)