Salutare. In urma cu cateva zile am parcat pe Sos Oltenitei, nr 32. Ieri am constatat ca masina lipseste si ca atare am verificat cu 112 si apoi Serviciul ridicari auto. Mi-am recuperat masina si am achitat taxele, plus amenda. As dori sa aflu ce cale de contestare a contraventiei exista si care sunt sansele de castig cu o astfel de masura. Masina a fost parcata pe Sos Oltenitei, vizazi de intrarea ADP S4, cu ~ 5 m inainte de intrarea in parcarea de resedinta a blocurilor, fara a bloca insa accessul). Pe PV se mentioneaza o distanta de 25 m fata de intersectie (locul unde se intalnesc doua sau mai multe drumuri publice). Este considerata intrarea in parcare intersectie? As putea sa atac acest PV folosind acest argument sau ar trebui sa ma refer la actiuniea in sine de ridicare ca fiind nelegala (HCL S4 nr. 37/2008 a fost declarat nelegala de Curtea de Apel Bucuresti pe data de 28 iunie 2012) tinand cont ca nu blocam circulatia sau accessul in zona.
Art. 6 din Codul rutier da o definire ambigua, dupa parerea mea, a intersectiei>
16. intersectie – orice încrucisare, jonctiune sau bifurcare de drumuri la nivel, inclusiv spatiile formate de acestea;
Intrarea intr-o parcare poate fi considerata sau drum in functie de topografia locului (pozitia intrarii in parcare, lungimea acesteia, pozitia parcarii fata de strada, etc. Niste schite cu indicarea distantelor sau fotografii de la locul respectiv ar putea lamuri intr-o oarecare masura problema.
Daca nu blocati drumul ati putea castiga procesul insa este foarte dificil de spus ce va iesi la proces.
S-au castigat astfel de procese daca drumul nu era blocat.