avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare neregulamentara - Ridicarea masinii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare neregulamentara - Ridicarea masinii

Salutare. In urma cu cateva zile am parcat pe Sos Oltenitei, nr 32. Ieri am constatat ca masina lipseste si ca atare am verificat cu 112 si apoi Serviciul ridicari auto. Mi-am recuperat masina si am achitat taxele, plus amenda. As dori sa aflu ce cale de contestare a contraventiei exista si care sunt sansele de castig cu o astfel de masura. Masina a fost parcata pe Sos Oltenitei, vizazi de intrarea ADP S4, cu ~ 5 m inainte de intrarea in parcarea de resedinta a blocurilor, fara a bloca insa accessul). Pe PV se mentioneaza o distanta de 25 m fata de intersectie (locul unde se intalnesc doua sau mai multe drumuri publice). Este considerata intrarea in parcare intersectie? As putea sa atac acest PV folosind acest argument sau ar trebui sa ma refer la actiuniea in sine de ridicare ca fiind nelegala (HCL S4 nr. 37/2008 a fost declarat nelegala de Curtea de Apel Bucuresti pe data de 28 iunie 2012) tinand cont ca nu blocam circulatia sau accessul in zona.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:09, 16 Septembrie 2013
Art. 6 din Codul rutier da o definire ambigua, dupa parerea mea, a intersectiei>

16. intersectie – orice încrucisare, jonctiune sau bifurcare de drumuri la nivel, inclusiv spatiile formate de acestea;

Intrarea intr-o parcare poate fi considerata sau drum in functie de topografia locului (pozitia intrarii in parcare, lungimea acesteia, pozitia parcarii fata de strada, etc. Niste schite cu indicarea distantelor sau fotografii de la locul respectiv ar putea lamuri intr-o oarecare masura problema.
Daca nu blocati drumul ati putea castiga procesul insa este foarte dificil de spus ce va iesi la proces.
S-au castigat astfel de procese daca drumul nu era blocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

tamponare viraj stânga depășire coloana Georgesava Georgesava Buna ziua , prezint o speță și dacă sunteți amabili să îmi oferiți o îndrumare . Mă deplasez pe drum cu 2 benzi și anume sens și contrasens cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua fratele meu locuieste in bucuresti ,locuieste in sectorul ... Floricica eu Floricica eu Buna ziua fratele meu locuieste in bucuresti ,locuieste in sectorul 6 a venit in vizita la parinti mei care loc in sectorul 4 unde si fratele meu este locatar ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto de pe loc de parcare in sectorul 6 alexxxxx alexxxxx Buna ziua, In dimineata asta (ora 8:47 potrivit Dispozitiei de blocare / Ridicare) mi-a fost ridicata masina, care era parcata intr-o parcare administrata ... (vezi toată discuția)