avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Activitate ciprian2179

Activitate ciprian2179

Buna ziua!Vreau sa vand o casa (plus teren) si as vrea sa stiu de ce alte acte am nevoie fata de cele normale,avand in vedere ca accesul la casa se face printr-un drum se acces pe care am obtinut un drept de servitute prin HJ definitiva,drept intabulat in cartea funciara.
Notarul la care am fost spune ca mai trebuie sa se faca si o actualizare a cadastrului care contine drumul de aces.Este adevarat?Este obligatorie?Ms
Buna ziua,
As dori sa-i trimit vanzatorului o somatie/notificare pt ca nu si-a respectat o obligatie prevazuta in contractul nostru de vanzare-cumparare(accea de creere a unui drept de servitute pentru drumul de aces la casa) in termenul prevazut in contract.
Ma poate ajuta cineva cu un asfel de model si ,de asemenea,cat timp sa-i mai acord in aceasta somatie sa-si duca la indeplinire obligatia?
Multumesc!
Răspuns la discuția Se poate anula contractul?
Multumesc!
Răspuns la discuția Se poate anula contractul?
Pe scurt,in 2015 am incheiat un contract de vanzare- cumparare pt achizitionarea unui imobil,la care am platit o suma de bani la semnarea contractului,iar ,in termen de un an si jumatate,m-am obligat la plata restui de bani,lucru pe care l-am facut in termen de 6 luni.Spre finalul contractului ,fostul proprietar precizeaza ca accesul la imobil se face cu titlu gratuit pe un treren specificat cu nr. cadrastral...,propritatea lui si ca este grevat de sarcini potrivit contrctului amintit.Totodata se obliga ca,in termen de 3 ani sa obtina acordurile,avizele,autorizatiile necesare indeplinirii obligatiilor prevazute de lege,precum si formalitatile de cadastru si publicare imobiliara pt individualizarea topografica a drumului de acces si constituire cu titlu gratuit a unei servituti de trecere in favoarea imobilului cumparat de mine,inscrierea sa in cartea funciara in scop de opozabilitate fata de terti si alti subdobanditori.
Nu se precizeaza nimic in cazul nerespectarii acestei obligatii,numai ca eu am divortat si vreau sa vand imobilul si ,deocamdata,nu pot datorita faptului ca nu sa realizat aceasta obligatie.
Termenul de 3 ani se scurge in app. 3 saptamani.
Multumesc!
Intrebarea mea este daca se poate anula un contract de vanzare-cumpărare,contract in care fostul proprietar s-a obligat la realizarea unui drept de servitute pt drumul de acces care leaga proprietatea cumpărată de drumul public,in termen de 3 ani.Ce pot face daca fostul proprietar nu -si îndeplinește aceasta obligatie in termenul prevazut in contract?
Răspuns la discuția Cumparare casa cu put in beci
Multumesc pt raspunsuri.
Chestia este ca nu mai am incredere in ce zice vanzatorul.
De aceea v am intrebat ce e de facut,inainte de a vinde casa altei persoane.
M-am gandit sa aduc un expert legal in constructii si sa elucidez aceasta situatie inainte de vanzare.
Dc terasamentul unde este construita casa si faptul ca are put in beci nu cauzeaza o pidica in vanzarea sau folosirea ei,atunci totul e ok.
Răspuns la discuția Cumparare casa cu put in beci
Am vrut , dar deasupra scarilor ce duc in beci a pus niste blani care fac dificila coborarea.creadeam ca-au fost puse pt a proteja de ploaie.casa este in stadiul de gri ,terasele si aciperisul beciului trebuind nefiind facute.
Răspuns la discuția calatorie cu copil minor
Buna,
Dc copilul are cetatenie romana si pasaport romanesc,nu e nicio problema la intrarea in tara doar cu unul din parinti.Problema e dc se iese din tara cu unul din parinti.Atunci trebuie procura.
Eu am venit din scotia cu fiul
Buna ziua,
Casa pe care am cumparat-o acum 2 ani cand am venit in tara in vacanta are un put in beci de care eu nu am stiut la momentul cumpararii.Am mai aflat ca a existat un lac unde este construita casa si ca ,dc ploua mult,este o problema cu scoarerea apei din beci,pompa putului nefacand fata.Am vb cu vanzatorul despre put,dar el mintea ca mi-a sous de existenta lui si ca e de fapt un lucru bun adus casai,iar,in caz ca se doreste,poate fi astupat.Ce ma face sa cred ca este o problema sunt urmatoarele:de ce nu mi-a spus de existenta lui la monentul vanzarii si zice acum k mi a spus?dc a faut alta casa langa a mea fara beci(mentionez ca in contr. de vanzare-cum. nu se mentioneaza niciun put in beci,iar in datele casei, este trecut zere la instalatii in subsol)
Ce se poate face in aceasta situatie?
Eu akum vreau sa vand casa si nu stiu cum sa procedez.