avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa cu put in beci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa cu put in beci

Buna ziua,
Casa pe care am cumparat-o acum 2 ani cand am venit in tara in vacanta are un put in beci de care eu nu am stiut la momentul cumpararii.Am mai aflat ca a existat un lac unde este construita casa si ca ,dc ploua mult,este o problema cu scoarerea apei din beci,pompa putului nefacand fata.Am vb cu vanzatorul despre put,dar el mintea ca mi-a sous de existenta lui si ca e de fapt un lucru bun adus casai,iar,in caz ca se doreste,poate fi astupat.Ce ma face sa cred ca este o problema sunt urmatoarele:de ce nu mi-a spus de existenta lui la monentul vanzarii si zice acum k mi a spus?dc a faut alta casa langa a mea fara beci(mentionez ca in contr. de vanzare-cum. nu se mentioneaza niciun put in beci,iar in datele casei, este trecut zere la instalatii in subsol)
Ce se poate face in aceasta situatie?
Eu akum vreau sa vand casa si nu stiu cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: ciprian2179 , utilizator 10:28, 19 Februarie 2017
Cand ati cumparat nu ati verificat si beciul?
Am vrut , dar deasupra scarilor ce duc in beci a pus niste blani care fac dificila coborarea.creadeam ca-au fost puse pt a proteja de ploaie.casa este in stadiul de gri ,terasele si aciperisul beciului trebuind nefiind facute.
Ati putea cere anularea contractului de v/c pe motiv de viciu ascuns, ascunderea faptului ca in caz de precipitatii abundente casa se inunda. Putul nu poate fi considerat viciu ascuns deoarece puteati sa il vedeti.
Ar putea fi si putul viciu ascuns dar trebuie sa demonstrati ca nu ati avut cunostinta de existenta lui inainte de a semna contractul. Vanzatorul in mod sigur va declara ca v-a informat de put.
Garanţia contra evicţiunii provenind de la vânzător
Potrivit art. 1.695 alin. 3 Noul Cod Civil, garanţia împotriva evicţiunii este datorată şi atunci când „provine din fapte imputabile vânzătorului, chiar dacă acestea s-au ivit ulterior vânzării”.
Faptul personal al vânzătorului este un fapt ori act, anterior sau ulterior vânzării, dar tăinuit de către vânzător sau succesorii săi universali ori cu titlu universal, de natură a-l tulbura pe cumpărător în liniştita folosinţă a lucrului, indiferent dacă este o tulburare de fapt sau o tulburare de drept.
Nu orice tulburare a liniştitei stăpâniri a bunului cumpărat atrage obligaţia de garanţie a vânzătorului pentru evicţiune, ci numai tulburările care se întemeiază pe un drept. în acest caz, cumpărătorul se poate apăra prin invocarea unei excepţii personale, numită excepţie de garanţie.
De precizat că vânzătorul nu poate să evingă nici dacă a dobândit o nouă calitate după momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare.
în general, părţile pot conveni să-l exonereze pe vânzător de orice garanţie contra evicţiunii (art. 1698 Noul Cod Civil).

Detalii: [ link extern ]
Multumesc pt raspunsuri.
Chestia este ca nu mai am incredere in ce zice vanzatorul.
De aceea v am intrebat ce e de facut,inainte de a vinde casa altei persoane.
M-am gandit sa aduc un expert legal in constructii si sa elucidez aceasta situatie inainte de vanzare.
Dc terasamentul unde este construita casa si faptul ca are put in beci nu cauzeaza o pidica in vanzarea sau folosirea ei,atunci totul e ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie contra evictunii calandrino calandrino In 1999 am cumparat un hotel, iar din acel an si pana in prezent vanzatorul nu si-a ridicat bunurile mobile ce ocupau o camera. [b]Desi s-au purtat procese ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!!!!!contract de vanzare cumparare al unui teren... ariss ariss Am cumparat cu acte in regula un teren, insa, dupa incheierea formalitatilor, ca de obicei, am aflat ca fostul proprietar trebuia sa asigure drumul de acces la ... (vezi toată discuția)
Evictiunea in noul cod civil casp casp Care sunt modificarile care au intervenit in legatura cu evictiunea ( toatala, partiala, de fapt, de drept) odata cu adoptarea Noului Cod Civil? :) Multumesc! (vezi toată discuția)