avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... GARANTIE CONTRA EVICTUNII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

GARANTIE CONTRA EVICTUNII

In 1999 am cumparat un hotel, iar din acel an si pana in prezent vanzatorul nu si-a ridicat bunurile mobile ce ocupau o camera. Desi s-au purtat procese in justitie, eu actionand vanzatorul pentru daunele provocate, ca urmare a prejudiciului creat prin neridicarea bunurilor mobile, solcitand o suma de bani pentru fiecare zi de depozitare,s-a respins, pe motiv ca nu exista raporturi contractuale(depozit), iar pe de alta parte ca nu am facut dovada unui prejudiciu cert. M-am gandit ca as putea incerca un proces pe garantia contra evictiunii, intrucat exista o tulburare de fapt si ca, in masura in care voi dovedi daunele provocate, voi putea obtine suma pe care am sustinut-o si in acel proces cu raspunderea delictuala.
Intrebare: Avand in vedere ca obligatia contra evictiunii se transmite si succesorilor, aceasta este imprescriptibila? Si in caz afirmativ, as putea calcula prejudiciul(din raspunderea contractuala) din 1999, data la care s-a efectuat vanzarea? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters119945 , utilizator 00:20, 23 Februarie 2010
Nu cred ca merge nici un proces pe garantia contra evictiunii. Daca o definim, vom vedea ca evictiunea este pierderea proprietatii lucrului in tot sau in parte, sau tulburarea cumparatorului in exercitarea atributelor sale de proprietar si ca evictiunea poate rezulta din fapte personale sau din fapta unui tert.
Este fapt personal orice fapt sau act anterior vanzarii, dar tainuit fata de cumparator sau succesorii sai, de natura a-l tulbura pe cumparator in linistita folosinta a lucrului. Daca tulburarea provine din partea unei terte persoane, vanzatorul este obligat sa-l apere pe cumparator, iar daca nu reuseste va suporta consecintele evictiunii.
Conditiile acestei forme de garantie sunt urmatoarele:
-sa fie o tulburare de drept;
-cauza evictiunii sa nu fi fost cunoscuta de cumparator la momentul incheierii contractului; .
Asa fiind, si presupunand ca dvs . cunosteati existenta acelor bunuri in camera cu pricina, ca n u este un fapt care sa vi se fi ascuns de catre vanzator si , in plus, ca aceasta tulburare, daca ar fi luata in calcul , nu este o tulburare de drept, in opinia mea nu aveti sanse reale de castiga. Apoi, din anul 1999 si pana acum oare n u gaseati vreo cale prin care sa eliberati camera respectiva, sa depozitati undeva bunurile , urmand a-l instiinta pe proprietaru l lor sa vina si sa le ridice?
In acest caz nu poate fi vorba de evictiune, cumparatorul neputandu-se apara prin invocarea exceptiei de garantie, deoarece prin fapt personal se intelege orice fapt sau act anterior vanzarii tainuit, fata de cumparator, ori ulterior vanzarii, dar neprevazut in contract, savarsit de vanzator sau de succesorii sai universali sau cu titlu universal.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
ContSters119945, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa cu put in beci ciprian2179 ciprian2179 Buna ziua, Casa pe care am cumparat-o acum 2 ani cand am venit in tara in vacanta are un put in beci de care eu nu am stiut la momentul cumpararii.Am mai ... (vezi toată discuția)
Evictiunea in noul cod civil casp casp Care sunt modificarile care au intervenit in legatura cu evictiunea ( toatala, partiala, de fapt, de drept) odata cu adoptarea Noului Cod Civil? :) Multumesc! (vezi toată discuția)
Ajutor!!!!!!contract de vanzare cumparare al unui teren... ariss ariss Am cumparat cu acte in regula un teren, insa, dupa incheierea formalitatilor, ca de obicei, am aflat ca fostul proprietar trebuia sa asigure drumul de acces la ... (vezi toată discuția)