Intrebarea mea este daca se poate anula un contract de vanzare-cumpărare,contract in care fostul proprietar s-a obligat la realizarea unui drept de servitute pt drumul de acces care leaga proprietatea cumpărată de drumul public,in termen de 3 ani.Ce pot face daca fostul proprietar nu -si îndeplinește aceasta obligatie in termenul prevazut in contract?
Bună ziua!
Îmi vin în minte cel puțin 2 demersuri:
1) o acțiunea fondată pe răspunderea civilă contractuală;
2) o cerere prin care să solicitați rezoluțiunea contractului;
Pentru formularea unei opinii jurudice pertinente este necesară studierea contractului.
Pe scurt,in 2015 am incheiat un contract de vanzare- cumparare pt achizitionarea unui imobil,la care am platit o suma de bani la semnarea contractului,iar ,in termen de un an si jumatate,m-am obligat la plata restui de bani,lucru pe care l-am facut in termen de 6 luni.Spre finalul contractului ,fostul proprietar precizeaza ca accesul la imobil se face cu titlu gratuit pe un treren specificat cu nr. cadrastral...,propritatea lui si ca este grevat de sarcini potrivit contrctului amintit.Totodata se obliga ca,in termen de 3 ani sa obtina acordurile,avizele,autorizatiile necesare indeplinirii obligatiilor prevazute de lege,precum si formalitatile de cadastru si publicare imobiliara pt individualizarea topografica a drumului de acces si constituire cu titlu gratuit a unei servituti de trecere in favoarea imobilului cumparat de mine,inscrierea sa in cartea funciara in scop de opozabilitate fata de terti si alti subdobanditori.
Nu se precizeaza nimic in cazul nerespectarii acestei obligatii,numai ca eu am divortat si vreau sa vand imobilul si ,deocamdata,nu pot datorita faptului ca nu sa realizat aceasta obligatie.
Termenul de 3 ani se scurge in app. 3 saptamani.
Multumesc!
Încercați să luați legătura cu el, poate vă înțelegeți.
În caz contrar, ar trebui să contractați serviciile unui avocat pentru a face demersurile pe care le-am învederat deja.