avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate ponomina

Activitate ponomina

Buna ziua. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am sa iau o consultatie la un avocat sa merg impreuna cu domnul, pentru nici mie nu imi sunt foarte clare notiunile si as vrea sa fie o situatie transparenta pentru amandoi. Daca aveti recomandari de avocati in acest sens in Bucuresti va rog sa ma anuntati.
Va multumesc! Pe cale de consecinta, cui ar trebui sa ma adresez? Unui notar sau unui avocat?
Buna seara. Am un vecin in varsta de 86 de ani pe care, de la inceputul anului trecut, l-am tot ajutat cu diverse servicii, fara a avea vreo pretentie de "recompensare" din partea dumnealui, doar gandindu-ma ca si mama mea este singura si ca mi-ar placea sa stiu ca in caz de nevoie cineva o poate ajuta pana reusesc eu sa intervin. In urma cu vreo 2 luni a venit la mine sa imi spuna ca dumnealui nu are mostenitori si ca imi poate lasa mie casa, decat sa ramana a statului. Pe moment m-am gandit ca, fiind in varsta, mai are si "derapaje", am multumit pentru intentie si ne-am vazut cu totii de viata la fel ca si pana acum. In urma cu cateva zile a venit la mine si m-a intrebat direct daca m-am interesat cum sa facem, ca dumnealui nu vrea sa moara fara sa facem actele. Am ramas cu gura cascata, am reusit sa iau legatura cu un notar care mi-a tot povestit despre o multitudine de variante, fara sa imi explice concret ce presupune fiecare metoda si ce costuri implica. Mentionez ca eu doresc neaparat sa ii dau domnului o suma de bani lunar, este mai mult simbolica. Dumnealui mi-a spus ca pentru dansul nu are importanta ce varianta aplicam, doar sa fie mai putin costisitoare pentru mine. Ce sfaturi imi puteti oferi in acest sens? Va multumesc!
Prietenul meu doreste sa faca succesiunea dupa parintii sai. Defunctii au decedat in urma cu mai bine de 10 ani. In acest rastimp nu a mai fost achitat impozitul pentru apartamentul care face obiectul succesiunii. Am fost la Directia de Taxe si Impozite Locale sector 2 in dorinta de a achita integral. Am intrebat daca putem accesa amnistia fiscala de anul acesta si dansii ne-au comunicat ca nu au auzit de asa ceva. E posibil? Sau este doar rea vointa din partea angajatilor? Multumesc
Buna ziua!
Intentionez sa preiau functia de casier in blocul in care locuiesc. Calculul intretinerii este facut de catre o firma cu care exista contract, dar persoana care a indeplinit functia pana in prezent refuza sa fie facut un audit financiar la preluarea gestiunii, pe motiv ca firma respectiva face verificarea soldului lunar, deci nu pot exista probleme. As dori sa stiu daca este legal sa refuze, si ce implicatii legale pentru mine ar avea preluarea acestei functii( ma intereseaza daca ulterior mi se vor putea imputa diverse sume si erori care s-au petrecut inainte ca eu sa preiau aceasta functie).
Va multumesc
ponomina a scris:

Buna ziua,

Am pe scurt urmatoarea situatie. Un apartament de 5 camere din care detin 3 camere+dependinte cumparate de la ICRAL FOISOR in urma cu 15 ani cu legea 112. Restul de 2 camere sunt inca in proprietatea PMB si nu mai sunt locuite de catre chirias de peste 10 ani. Pentru ca au ajuns in stare degradare avansata-cazut tavan, etc- am solicitat la Administratia Fondului Imobiliar o ancheta din care a rezultat ca fostul vecin renunta la chirie si inchide socoteala cu ei. Ideea este ca datorita partilor comune- baie, bucatarie, hol- nu putem renova nici noi ca sa ne mutam acolo(momentan nu locuieste nimeni de 2 ani). Noi dorim sa cumparam si celelalte 2 camere + dependinte, sa intregim spatiul practic. Am incercat sa discutam cu cei de la AFI care au declinat competenta catre PS2 Directia Spatiu locativ. Cei de acolo au spus ca nu ne pot ajuta si ne-au indrumat catre PMB Directia Spatiu Locativ. Am inteles de la cei de la PS2 ca singura varianta legala ar fii sa dam in judecata PMB. Care ar fii sansele de reusita? Exista cineva specializat pe astfel de situatii? Cunoaste cineva si o alta varianta? Va multumesc

Chiar nu exista nici un avocat pentru astfel de spete!?
Buna ziua,

Am pe scurt urmatoarea situatie. Un apartament de 5 camere din care detin 3 camere+dependinte cumparate de la ICRAL FOISOR in urma cu 15 ani cu legea 112. Restul de 2 camere sunt inca in proprietatea PMB si nu mai sunt locuite de catre chirias de peste 10 ani. Pentru ca au ajuns in stare degradare avansata-cazut tavan, etc- am solicitat la Administratia Fondului Imobiliar o ancheta din care a rezultat ca fostul vecin renunta la chirie si inchide socoteala cu ei. Ideea este ca datorita partilor comune- baie, bucatarie, hol- nu putem renova nici noi ca sa ne mutam acolo(momentan nu locuieste nimeni de 2 ani). Noi dorim sa cumparam si celelalte 2 camere + dependinte, sa intregim spatiul practic. Am incercat sa discutam cu cei de la AFI care au declinat competenta catre PS2 Directia Spatiu locativ. Cei de acolo au spus ca nu ne pot ajuta si ne-au indrumat catre PMB Directia Spatiu Locativ. Am inteles de la cei de la PS2 ca singura varianta legala ar fii sa dam in judecata PMB. Care ar fii sansele de reusita? Exista cineva specializat pe astfel de situatii? Cunoaste cineva si o alta varianta? Va multumesc