Dezinsectie Spatii comune (hol, scari,subsol)
Cine plateste dezinsectia Chiriasul sau proprietarul
Locuiesc intrun bloc de garsoniere proprietate privata
Toate garsonierele din bloc sunt inchiriate
Am fost anuntati de catre administrator blocului, angajat al proprietarului, ca TOTI CHIRIASI trebuie sa plateasc suma de ....lei pentru dezinsectie spatii comune.
ESTE LEGAL?
Pana acum se facea dezinsectia spatiilor comune de o firma chemata de proprietar si chiriasi nu plateau
Mentionez ca dezinsectia in garsoniere este facuta de chirias pe cheltuiala lor.
Toti chiriasi platesc lunar chirie+utilitati + curatenie pe spatii comune
Nu te baga in seama
Am 3 proprietati 2 apartamente unul in Iasi si unul in Bacaui si o casa la tara (mostenita).
Locul de munca actual este in alta localitate.
#Proprietarul locuintei inchiriate LOCUIESTE LA TARA. Cand vine la oras MAI TRECE PE LA CASA LUI DIN BURICUL TARGULUI ca doar nu o sa stea in autogara pana vine autobuzul.
Ultima data cand a folosit cheia era acasa dor sotia aflata in vizita si eu la munca etc
AM renuntat la locatie ....
Grija mare cu proprietarii ....
1. Am închiriat o locuința. Proprietarul are dreptul la o cheie de la locuința lui.
Exista o prevedere legala referitoare la obligativitatea chiriașului de a da o cheie proprietarului după ce schimba butucul sau ceva de genul este normal si legal ca proprietarul să aibă o cheie de la ușă.
2 Proprietarul vrea sa schimbe caloriferele din locuința închiriată. Am fost anunțat azi (sâmbăta) ca de luni vin muncitori sa schimbe calorifere etc și eu trebuie sa asigur accesul în locuința. Întrebare : ca proprietar are dreptul să intre când vrea el în locuința ?
Cum pot evacua un chiriaș care are un comportament care face imposibilă conviețuirea cu celelalte persoane care locuiesc în același imobil sau în imobile aflate în vecinătate.
Chiriașul are contract de închiriere pe perioada determinata, valabil până la 31.12.17. Am o reclamație scrisa și foarte multe reclamații verbale și telefonice. Chiriașul a primit somație pentru achitarea datoriilor( datorii cu termen depășit mai mare de 60 de zile) și notificare pentru eliberarea voluntara a spațiului semnate și parafate de persoanele abilitate din S.C. proprietarul imobilului .
Bună ziua
Mulțumesc pentru răspuns.
Mai am o întrebare.
Am anunțat că nu mai vreau să colaborez cu ei începând cu data de 13.03(discuție cu directorul zonal). Având în vedere că am gestiune, mai trebuie să depun la firmă și o hârtie prin care să anunț că nu mai vreau să lucrez la ei? Menționez că nu am mai depus cererea de demisie, mi s-a spus că nu este necesară.
Sunt angajat pe perioada determinata pe funcția de gestionar.
Am semnat un CIM pe o perioada de o luna de zile - 13.02-13.03
După două săptămâni (24.02), am semnat PV de luare în primire a gestiuni.
În CIM perioada de preaviz pentru demisie este de 20 zile lucrătoare.
1.Dacă depun demisia azi (25.02), după o zi de la semnarea PV de preluare a gestiuni, de când curge preavizul și cât timp ma poate chema la muncă după expirare CIM?
2. Ce penalizări pot primii ceva de genu ”daune interes”?
Vă mulțumesc, anticipat?