avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de muncăa pe perioadă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de muncăa pe perioadă determinată

Sunt angajat pe perioada determinata pe funcția de gestionar.
Am semnat un CIM pe o perioada de o luna de zile - 13.02-13.03
După două săptămâni (24.02), am semnat PV de luare în primire a gestiuni.
În CIM perioada de preaviz pentru demisie este de 20 zile lucrătoare.
1.Dacă depun demisia azi (25.02), după o zi de la semnarea PV de preluare a gestiuni, de când curge preavizul și cât timp ma poate chema la muncă după expirare CIM?
2. Ce penalizări pot primii ceva de genu ”daune interes”?
Vă mulțumesc, anticipat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 2 Martie 2017
In condirile in care solicitati incetarea raporrueilor de munca astazi maine ia la cunostinta si semneaA conducatorul uninitati, maine predati gestiunea si plecati acasa...... In cea de a doua situatie opereaza preavizul doar interiorul contractului. Contractul dvs inceteaA de drept la data stabilita..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ Licavasilica

1. Preavizul incepe sa curga incepand cu data de 26.02.2017 si se va termina la 13.03.2017. Dupa incetarea c.i.m., nu mai aveti nicio obligatie de a va mai prezenta lamunca.

2. Conform art.254 alin.1 C.mun., salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună ziua
Mulțumesc pentru răspuns.
Mai am o întrebare.
Am anunțat că nu mai vreau să colaborez cu ei începând cu data de 13.03(discuție cu directorul zonal). Având în vedere că am gestiune, mai trebuie să depun la firmă și o hârtie prin care să anunț că nu mai vreau să lucrez la ei? Menționez că nu am mai depus cererea de demisie, mi s-a spus că nu este necesară.
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2017
Licavasilica, utilizator
Depuneti-va cererea de demisie si solicitati in scris angajatorului sa desemneze o persoana sa preia gestiunea. In caz contrar, puteti avea probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare incetare cim fara preaviz Neagus Neagus Am fost angajat pe 23.03 iar in data de 02.04 am fost bagat in somaj tehnic. Pe 28.04 am notificat prin email angajatorul de incetarea contractului, fiind in ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor demisie fara preaviz eastsidaz eastsidaz buna ziua.sunt angajat la un magazin de piese auto,unde mi-am scris demisia mentionand ca doresc lichidare la zi.sefa o zis ca nu ma lasa sa plec fara sa stau ... (vezi toată discuția)
Demisie-art 81 pct 8 liveomars liveomars La insistentele angajatorului( nu mi-a dat salariul la timp,a chemat politia la serviciu si m-a dat afara din cladire) mi-am dat demisia cu art 81 pct 8 cu ... (vezi toată discuția)