Am o problema cu calculul caldurii la locuinta.
Anul trecut s-a facut inventarierea caloriferelor cu o firma din Cluj si calculul la incalzire se face de catre firma respectiva.
In bloc nu exista repartitoare, sunt si locuinte debransate de la sistemul centralizat.
Aceasta firma calculeaza caldura din locuinta dupa suprafata echivalenta termic.
Eu stau la parter intr-o garsoniera, apartamentul are din constructie calorifere mai mari decat la etajele intermediare, fiind parter.
Anul trecut am avut niste sume foarte mari la incalzire, mai mari decat la un apartament cu 2 camere, cu suprafata mai mare.
Am intrebat firma care face calculele, pe ce baza am asemenea suma de plata si mi-a raspuns ca e corect sa se calculeze dupa numarul de elementi si nu dupa suprafata utila, asa cum se facea pana la inventariere.
Acelasi raspuns l-am primit si de la administratoare, ca este legal si corect.
Am intrebat la RAT Cluj daca este corect asa, mi-au raspuns ca ar trebui calculat dupa suprafata utila.
V-as ruga foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns, care sa ma lamureasca de fapt cum este corect sa se faca aceste calcule.
Se poate infiinta la aceasi adresa de apartament ( cu 2 camere) un SRL-D? La aceasta adresa este inregistrat anterior un PFA.. Apartamentul este sediu social al parintilor, iar tata are un PFA.
sunt studenta si in scurt timp as avea de lucru cateva ore pe saptamana. Firma la care ar urma sa prestez munca doreste ca eu sa-mi fac SRL-D si astfel pe baza unui contract sa ma poata plati si eu sa eliberez factura. Marea mea nelamurire este ca daca o sa-mi deschid SRL-D o sa trebuiasca sa angajez 2 persoane! Eu nu doresc acest lucru!Este posibil sa functionez ca si SRL-D fara angajati? Nu doresc sa accesez fonduri. Ce recomandati, in cazul meu ca ar fi mai bine sa-mi dechis SRL-D sau SRL? Nu cunosc care sunt facilitatile uneia sau altei dintre aceste forme de microintreprindere. Va rog, ajutati-ma cu un raspuns astfel incat sa-mi formez o opinie si o directie de urmat.
Multumesc anticipat!
Cu respect, Daniela