avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL-D sau SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL-D sau SRL

Buna ziua,

sunt studenta si in scurt timp as avea de lucru cateva ore pe saptamana. Firma la care ar urma sa prestez munca doreste ca eu sa-mi fac SRL-D si astfel pe baza unui contract sa ma poata plati si eu sa eliberez factura. Marea mea nelamurire este ca daca o sa-mi deschid SRL-D o sa trebuiasca sa angajez 2 persoane! Eu nu doresc acest lucru!Este posibil sa functionez ca si SRL-D fara angajati? Nu doresc sa accesez fonduri. Ce recomandati, in cazul meu ca ar fi mai bine sa-mi dechis SRL-D sau SRL? Nu cunosc care sunt facilitatile uneia sau altei dintre aceste forme de microintreprindere. Va rog, ajutati-ma cu un raspuns astfel incat sa-mi formez o opinie si o directie de urmat.
Multumesc anticipat!
Cu respect, Daniela
Cel mai recent răspuns: domsa , utilizator 19:32, 21 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
salut, studiati mult mai bine problema cu firmele, pentru ca cei care vor aceste lucruri, va pot insela usor fara ca ei sa pateasca aproape nimic, si dvs sa faceti puscarie, astea ar fi cele mai nasoale situatii, eu am pus raul inainte. invatati mecanismul firmelor cum functioneaza un srl, cereti informatii, ajutor, eu va spun asa: ori studiati cu strictete problema si inainte si daca acceptati, in timpul desfasurarii activitatii, ori mai bine lasati...
~ Conținut șters la cerere ~
SRL-D o "gaselnita " pt a ajuta tinerii intreprinzatori , nu se percep taxe la infiintare , dar la terminarea celor 3 ani cat o sa functioneze ca SRL debutant , tot o sa trebuiasca ceva taxe..si apoi daca nu o aveti angajati sa puteti beneficia de reducerea CAS...nu vad rostul..mai degraba PFA...neplatitor TVA..nu aveti probleme de contabilitate...si puteti presta munca si factura....
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile dvs!

Mai am o intrebare:

daca nu doresc sa accesez finantare nerambursabila, pot functiona ca SRL-D fara niciun angajat?

Multumesc anticipat!
Cu respect,
Daniela

Alte discuții în legătură

Alegerea dintre pfi/pfa/srl la prestări-servicii - job angajare mihaistef mihaistef Bună ziua. Am găsit un job, la care angajatorul îmi impune condiție de angajare ca eu să dețin un PFA/PFI/SRL și să facem un contract de prestări de ... (vezi toată discuția)
Avantaje si dezavantaje pfa, ii sau srl GabriB GabriB Buna ziua, Ma puteti ajuta care sunt avantajele si dezavantajele infiintarii unui PFA, II sau SRL. Vreau sa prestez servicii de protectia muncii, a ... (vezi toată discuția)
S.r.l. , p.f.a. sa i.i. fast-food fast-food ma gandesc sa deschid o afacere : rulota fast-food, care varianta este mai acceptabila privind plata taxelor si a actelor. Rulota nu vreau sa o pun intr-un loc ... (vezi toată discuția)