avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul incalzire apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul incalzire apartament

Buna ziua,

Am o problema cu calculul caldurii la locuinta.
Anul trecut s-a facut inventarierea caloriferelor cu o firma din Cluj si calculul la incalzire se face de catre firma respectiva.
In bloc nu exista repartitoare, sunt si locuinte debransate de la sistemul centralizat.
Aceasta firma calculeaza caldura din locuinta dupa suprafata echivalenta termic.
Eu stau la parter intr-o garsoniera, apartamentul are din constructie calorifere mai mari decat la etajele intermediare, fiind parter.
Anul trecut am avut niste sume foarte mari la incalzire, mai mari decat la un apartament cu 2 camere, cu suprafata mai mare.
Am intrebat firma care face calculele, pe ce baza am asemenea suma de plata si mi-a raspuns ca e corect sa se calculeze dupa numarul de elementi si nu dupa suprafata utila, asa cum se facea pana la inventariere.
Acelasi raspuns l-am primit si de la administratoare, ca este legal si corect.
Am intrebat la RAT Cluj daca este corect asa, mi-au raspuns ca ar trebui calculat dupa suprafata utila.
V-as ruga foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns, care sa ma lamureasca de fapt cum este corect sa se faca aceste calcule.

Alte discuții în legătură

Suprafata echivalenta termic a corpurilor de incalzit rabuzu rabuzu buna seara. va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns. in aceasta saptamana presedintele de asociatie si un inginer se prezinta pe la apartamente si ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu conductele de distributie si conducte de incalzire la inventarierea caloriferelor? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Am studiat subiectele despre inventarierea caloriferelor din bloc, dar din pacate nu a reiesit cum ramane cu conductele. La noi au inventariat ... (vezi toată discuția)
Caldura impartita pe set magdarossi magdarossi Buna seara, cine ma poate indruma cum sa calculez caldura pe suprafata echivalenta termica la unele apartamente, unde proprietarii au scos calorifere din ... (vezi toată discuția)