avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate aionescu2010

Activitate aionescu2010

Buna Ziua,
Am urmatoarea situatie: O casa inchiriata unei fundatii non -profit care are ca scop ajutorarea copiilor cu situatie familiala precara, after schol, etc
Fundatia nu realizeaza profit, se autofinanteaza din donatii.

Am citit ca daca in cladire isi are sediul "un agent economic" si /sau desfasoara o activitate economica etc etc. Fundatia desfasoara activitate economica? Este un agent economic?
Alt termen folosit" deducerea cheltuielilor cu utilitatile"... Fundatia nu are venituri de natura economica, asa cum sunt ele explicate in CF,deci ce anume sa deduca ?
Intrebarea este : unde ne aflam? Platim impozit ca si cum am avea chiriasi agenti economici? Cu activitati care au ca scop generarea de profit?
Sau platim ca rezidential?

Multumesc

Deci? Concluzia este in acest caz (chiriasul este o fundatie non profit) ? Impozit rezidential? Non rezidential?
Multumesc anticipat!
Am urmatoarea speta:
am o casa(P+E+M) inchiriata doar parter+etaj catre o fundatie. Deci fundatie non profit.

Am studiat ca simplu cetatean codul fiscal referitor la conditiile ce trebuie sa le indeplineasca chiriasul pentru ca proprietarul sa plateasca impozitul marit fiindca nu se considera spatiu locativ respectiva suprafata.
Chiar la punctul 1 se specifica clar ca respectivui chirias trebuie sa fie "agent economic" si sa aiba activitate economica.
Ori Fundatia(este non profit) este agent economic? Chiar daca are activitate, aceasta nu face profit, nu face productie, prestari servicii sau comert.
Anul trecut am platit f mult impozit, cei de la taxe si impozite, inasand banii foarte rapid.
dvs cum vedeti aceasta problema?
Răspuns la discuția Infiintare parcare cu plata
pana la final ati realizat parcarea? am si eu o speta asemanatoare. Sub ce forma v-ati organizat? srl? pfa? cum platiti impozit?
Buna ziua,
As dori sa derulez, urmatoarea activitate. Cumnata mea are un teren in apropierea aeroportului si m-am gandit sa-l folosesc pentru a amenaja o parcare pe termen lung, pentru cei ce pleaca in concedii in strainatate pentru 3-7-10 zile .
As putea face aceste lucru fara a m-a organiza ca : PFA, Intreprindere Individuala, SRL sau altceva? Adica , ca si venituri obtinute ca persoana fizica?

Multumesc