avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Activitate Anon5555

Activitate Anon5555

Inca nu am aflat nimic cu privire la acest lucru, daca poate cineva sa acorde o parere, as fi foarte recunoscator.
Buna ziua. O sa incerc sa fiu cat mai scurt si la obiect. Mama mea care convietuieste cu cineva de aproape 4 ani(necasatoriti) va contacta un credit in care are calitatea de împrumutat iar partenerul de viață calitatea de codebitor .La acordarea împrumutului s a luat în calcul veniturile ambilor .Cu acest împrumut se va achiziționa un apartament de la dezvoltator pentru care s a făcut inițial o promisiune de vanzare cumpărare și s a plătit de partener un avans de 5% urmând ca diferenta sa se achite cu un credit imobiliar.Ulterior semnării promisiunii de vz. s a făcut la notariat un act de cesiune prin care se cedează jumătate din imobil mamei,astfel încât pe actul de vz cumpărare sa figureze amândoi.Intrebare??? Ce se intampla in situatia in care creditul îl plătește persoana împrumutată(mama) iar codebitorul nu virează cota parte ce i se cuvine.(deoarece deține și el 50%din imobil) sau nu doreste sa plateasca cota parte?.
Sau dacă intervine separarea și mama ramane cu plata ratelor în totalitate el tot la 50% mai are dreptul? Va multumesc.
Scurt si la obiect. Sunt la o facultate care nu are ca obiect de studiu IT. Am invatat pe cont propriu si doresc o cariera in programare.
1. Este nevoie de o diploma in domeniu IT pentru a fi scutit de impozitul pe venit?
2. Daca fac obtin o diploma de master de la o facultatea avand ca obiect de studiu it-ul, pot fi scutit atunci de impozit?

Va multumesc pentru timpul acordat.
Răspuns la discuția Recuperare Pensie Intretinere
Din moment ce spune venit, este clar că este salariul net. Am întrebat până și grefierul dacă este așa deoarece mi se pare exuberanta suma.

Sobolan de tomberoane a scris:

Atentie venitul eate brut sau net?bani in mana cat castiga?atentie 4800 ron pe luna?atentie la hartia de.la anaf pe ce an este, pe cate luni etc

Buna ziua. O să încerc să explic cat mai pe scurt situația mea. In urma unei acțiuni în instanta, tatăl a început să îmi plătească 250 lei lunar. Din ce am văzut pe website, mi se cuvine 17% din venitul net al tatălui. Judecarea s-a făcut în lipsa deoarece eram la facultate in București, prin urmare nu am participat și nu stiam ce venit are acesta. Astăzi după aproape 5 luni de la soluționarea dosarului, am mers să vad adeverință de venit pe ultimele 6 luni conținută în dosar... După care am rămas șocat. Tatăl are un venit net de 4868 lei lunar. Întotdeauna se plângea că are salariu de 2000 și nu are bani, chiar a fost revoltat pentru cei 250 care îi plătește. Intrebarea e : cum pot sa recuperez diferența de bani de la soluționarea dosarului și să îl "oblig" să îmi plătească suma stabilită de judecator?
Răspuns la discuția Pensie Alimentară
Mulțumesc pentru răspunsul prompt. O zi bună.
Bună ziua. Se poate să îmi furnizați informații cu privire la pensia alimentară? O să încerc să explic situatia cat de poate de simplu. Fac parte dintr-o familie monoparentală. Tata îmi oferă o suma de 200 lei lunar deși nu a fost luată o decizie judecătorească.. mama a decis poate din orgoliu că nu are nevoie de banii dânsului. Bun. Chestia e că odată cu facultatea apar cheltuieli suplimentare. Consider că suma pe care o ofera e foarte mică ( până în 2016 inclusiv mi-a oferit 100 lei lunar) care sa fim sinceri e bătaie de joc, având în vedere salariul său ( secretar la o primărie ). Știu sigur că are venitul de 2300lei. Aș dori să știu ce procent din salariul dânsului mi se cuvine prin lege, având în vedere următoarele aspecte, pe care îmi e destul de greu sa le explic. Eu sunt primul copil al sau. La momentul când m-am născut, el deja era cu o " alta" ,cu care are și copil. A lasat-o și pe săraca femeie și s-a casatorit cu o alta cu care la momentul actual are doi copii. Am citit articole de lege și pot spune că am înțeles esențialul dar e complicat din moment ce el are 4 copii cu 3 femei
Deci, ce procent mi se cuvine?