avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare Pensie Intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare Pensie Intretinere

Buna ziua. O să încerc să explic cat mai pe scurt situația mea. In urma unei acțiuni în instanta, tatăl a început să îmi plătească 250 lei lunar. Din ce am văzut pe website, mi se cuvine 17% din venitul net al tatălui. Judecarea s-a făcut în lipsa deoarece eram la facultate in București, prin urmare nu am participat și nu stiam ce venit are acesta. Astăzi după aproape 5 luni de la soluționarea dosarului, am mers să vad adeverință de venit pe ultimele 6 luni conținută în dosar... După care am rămas șocat. Tatăl are un venit net de 4868 lei lunar. Întotdeauna se plângea că are salariu de 2000 și nu are bani, chiar a fost revoltat pentru cei 250 care îi plătește. Intrebarea e : cum pot sa recuperez diferența de bani de la soluționarea dosarului și să îl "oblig" să îmi plătească suma stabilită de judecator?
Cel mai recent răspuns: Anon5555 , utilizator 16:16, 28 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca lucrurile stau asa cum ati scris, mergeti direct la un executor cu documentele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atentie venitul eate brut sau net?bani in mana cat castiga?atentie 4800 ron pe luna?atentie la hartia de.la anaf pe ce an este, pe cate luni etc
Din moment ce spune venit, este clar că este salariul net. Am întrebat până și grefierul dacă este așa deoarece mi se pare exuberanta suma.

Sobolan de tomberoane a scris:

Atentie venitul eate brut sau net?bani in mana cat castiga?atentie 4800 ron pe luna?atentie la hartia de.la anaf pe ce an este, pe cate luni etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara andreea_sebestyen andreea_sebestyen Buna ziua, sunt divortata la notar din 2015 atunci am stabilit o sumă fixă de 250 de lei pe care fostul sot trebuie sa o plateasca lunar dar sa specificat ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere Alexx20 Alexx20 Buna seara, Mă aflu și eu în următoarea situație: am divorțat în urma cu 4 ani de comun acord la notar, cu 500 lei pensie de întreținere. Peste 2 ... (vezi toată discuția)