avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate skyppye

Activitate skyppye

O primarie poate conditiona acordarea unei autorizatii de functionare pentru un spatiu commercial cu efectuarea de alte investitii in localitate? De exemplu, X vrea sa construiasca un mall, primaria spune "iti dam avizul doar daca faci si un park and ride la marginea localitatii" ?
Răspuns la discuția Investitii in Romania prin SRL
Mulțumesc pentru răspuns!

Fondurile respective vor trebui declarate undeva în mod special odată cu virarea lor ? (anaf poate?)
Buna ziua,
Pe scurt, 2 cunostiinte de-ale mele, una din Germania si una din Marea Britanie, ar dori sa incerce niste investitii in Romania, in domeniul imobiliar. Eu sunt unic asociat si administrator intr-un SRL, iar respectivii imi propun ca sumele ce urmeaza a fi investite (sub 100k EUR) sa fie folosite de societatea mea in scopul achizitiei de terenuri, executarea de constructii pe acestea si vanzarea ulterioara, iar la un termen stabilit -aproximativ 1 an- ar trebui sa le inapoiez suma investita plus o dobanda (bineinteles, e un risc pentru mine in cazul in care investitia nu iese pe plus....dar mi-l asum!).
Intrebarea mea este care ar fi cea mai buna cale legala pentru intrarea si iesirea acestor fonduri in/din societate?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Incerc sa gasesc codul de amortizare pentru un aparat de sudura tevi cap la cap
( [ link extern ] /
sau
[ link extern ] ).
Are cineva idee?
Multumesc!
Buna ziua,
Acum aproape 2 ani i-am imprumutat unui prieten suma de 20.000 lei. Am facut un contract notarial prin care acesta se obliga sa imi restituie suma intr-un cont bancar. Contractul expira in cateva zile, iar omul mai are de inapoiat un pic peste 9000 lei.
Pentru a-i acorda mai mult timp, trebuie facut un act aditional la notar sau este indeajuns sa existe o intelegere verbala?
Pentru acest gen de datorii exista vreun termen de prescriptie?
Orice alte sfaturi pentru a ma acoperi din punct de vedere legal in cazul in care nu reusesc sa recuperez toata suma?
Multumesc!