Buna ziua,
Acum aproape 2 ani i-am imprumutat unui prieten suma de 20.000 lei. Am facut un contract notarial prin care acesta se obliga sa imi restituie suma intr-un cont bancar. Contractul expira in cateva zile, iar omul mai are de inapoiat un pic peste 9000 lei.
Pentru a-i acorda mai mult timp, trebuie facut un act aditional la notar sau este indeajuns sa existe o intelegere verbala?
Pentru acest gen de datorii exista vreun termen de prescriptie?
Orice alte sfaturi pentru a ma acoperi din punct de vedere legal in cazul in care nu reusesc sa recuperez toata suma?
Multumesc!
Cred ca doriti sa spuneti ca se ajunge la scadenta. Prietenul si-a asumat sa va achite pana la o data X. Puteti prelungi acordul. Chiar daca nu il prelungiti, termenul de prescriptie de 3 ani curge de la data scadenta inscrisa in act.
Puteti stabili prin act aditional un nou termen scadent, de la noul termen scadent va curge si un nou termen de prescriptie,termenul general de prescriptie este de 3 ani.
Certificare imprumut
madd
Buna ziua!
Am imprumutat unei cunostinte o suma de bani si de 3 ani tot incerc sa-i recuperez. Daca il conving sa semneze la notariat o declaratie prin care ... (vezi toată discuția)