avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Noul termen de prescriptie in urma unui act aditional
Discuție deschisă în Executare silită

Noul termen de prescriptie in urma unui act aditional

Am un contract de imprumut cu o persoana incheiat in mai 2010 pe 6 luni. Deoarece termenul de restituire si cel de prescriptie de 3 ani expira in noiembrie 2013 i-am mai acordat inca un an.
In acest sens am incheiat la notar un act aditional la contractul de imprumut in urmatoarele conditii: "prelungirea termenului de restituire a sumei imprumutate cf. contractului de imprumut pina la data de 23.10.2014".

Intrebare: presupunind ca nici de data aceasta nu va reusi sa restituie suma imprumutata pina la noul termen - 23.10.2014 - cind va trebui sa-l execut fara a interveni prescriptia? Mai este vorba de inca 3 ani sau aceasta intelegere prelungeste termenul de prescriptie actual (care expira in noiembrie 2013)?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:19, 24 Octombrie 2013
in 3 ani de la data scadenta va puteti indrepta impotriva debitorului.
In 3 ani de la data cand contractul devine scadent, respectiv de la data stabilita in actul aditional.
Daca ati stabilit impreuna sa prelungiti termenul de returnare, data scadentei e 23.10.2014.. Termenul in care dreptul dvs se prescrie, se va implini in 2017.
Nu puteti sa il executati silit inainte de 24.10.2014.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent: prelungire contract de imprumut expirat liviu_manole liviu_manole Buna seara, Am un contract de imprumut expirat, termenul scadent era februarie 2012. Contractul este incheiat la notariat, intre persoane fizice, fara ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati marius_suka marius_suka salut..am si eu o problema..anul trecutin februarie am imprumutat un amic cu suma de 9000eu si acum in februarie expira termenul scadent.precizez ca am facut ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala Tedesco Tedesco Buna ziua! As dori sa stiu, o astfel de declaratie data la notar, ce rol are de imprumut sau donatie si dupa cat timp se poate prescrie? Declaratia este ... (vezi toată discuția)