Am un contract de imprumut cu o persoana incheiat in mai 2010 pe 6 luni. Deoarece termenul de restituire si cel de prescriptie de 3 ani expira in noiembrie 2013 i-am mai acordat inca un an.
In acest sens am incheiat la notar un act aditional la contractul de imprumut in urmatoarele conditii: "prelungirea termenului de restituire a sumei imprumutate cf. contractului de imprumut pina la data de 23.10.2014".
Intrebare: presupunind ca nici de data aceasta nu va reusi sa restituie suma imprumutata pina la noul termen - 23.10.2014 - cind va trebui sa-l execut fara a interveni prescriptia? Mai este vorba de inca 3 ani sau aceasta intelegere prelungeste termenul de prescriptie actual (care expira in noiembrie 2013)?
Daca ati stabilit impreuna sa prelungiti termenul de returnare, data scadentei e 23.10.2014.. Termenul in care dreptul dvs se prescrie, se va implini in 2017.
Nu puteti sa il executati silit inainte de 24.10.2014.
Bani imprumutati
marius_suka
salut..am si eu o problema..anul trecutin februarie am imprumutat un amic cu suma de 9000eu si acum in februarie expira termenul scadent.precizez ca am facut ... (vezi toată discuția)