avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate Contabil Deva

Activitate Contabil Deva

Răspuns la discuția Factura transport Elvetia
Facturati fara tva, obligatoriu sa intrati in posesia documentelor vamale de export(in copie).
Răspuns la discuția Factura transport Elvetia
In principiu da, beneficiarul ce este si de unde este?
Răspuns la discuția Inchiriere sala conferinte
Buna ziua,
Se factureaza cu TVA, nu se declara in d390. Serviciul se considera prestat in Romania, deoarece este in legatura cu un impbil situat in RO.
Si amortizarea contabila cat sa fie?

Amortizarea fiscala e limitata la 1.500 lei, dar exista si exceptii, vedeti CF. la art.28 (14) lit. a)-d), poate va incadrati acolo.

Exact ca la salariat, mai putin contributia la fondul de garantare a platii salariilor; la ce ati scris dumneavoastra se mai adauga si contributia la somaj.
Răspuns la discuția Achizitie marfa din import
Faceti taxare inversa pentru ambii furnizori, declarati in d300 la rd. 5 suma totala si la rd. 5.1 doar suma de la fz. UE. In d390 declarati fz. din Franta ca achizitie intracomunitara de bunuri din FR, furnizorul din China il declarati fara cod, ca achizitie de bunuri din Italia. Faceti rost de un CMR si completati-l pentru ruta IT-RO cu bunurile de pe ambele facturi.
Răspuns la discuția Achizitie marfa din import
Sunteti platitor de tva? Ce perioada fiscala aveti la tva, trimestru sau luna? Furnizorul din Franta a facturat cu TVA? Furnizorul din Franta apare inscris in VIES?
Cel mai bine ar fi sa acoradti tichetele de masa. Sumele acordate in bani sunt si impozabile si purtatoare de contributii sociale(angajat si angajator).
Răspuns la discuția Profitul reinvestit
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu face, remorca este clasificata in catalogul mijloacelor fixe la pozitia 2.3.2.., scutirea pentru profitul reinvestit se poate aplica pentru cele incadrate la 2.1.X si 2.2.9
Daca le considerati la salariat ca venituri de natura salariala(se calculeaza impozit si contributii, angajat + angajator), sunt deductibile 100% la calculul impozitului pe profit.

Daca le considerati cheltuieli sociale, sunt deductibile în limita unei cote de până la 5%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului. Aceste cheltuieli trebuie facute in baza contractului colectiv de muncă sau a unui regulament intern.