avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie marfa din import
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie marfa din import

Buna ziua,
s-a participat la o expozitie in Italia , de unde s-a achizitionat de la alti participanti cu factura marfa. Am si factura de la un partener din China si de la un partener din uniune , adica Franta. Transportul s-a facut cu autoturism personal. Nu am vama la cel din CHINA.
Cum inregistrez cele 2 facturi din punct de vedere al TVA?
MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Contabil Deva , Contabil 13:23, 10 Martie 2017
Sunteti platitor de tva? Ce perioada fiscala aveti la tva, trimestru sau luna? Furnizorul din Franta a facturat cu TVA? Furnizorul din Franta apare inscris in VIES?
da, sunt platitior de TVA-declarare lunara,furnizorul din Franta am verificat in VIES si este inregistrat, el a facturat fara TVA, deci fac taxare inversa?
Dar cum procedez cu cel din China la care am o simpla factura, atat, nu mijloc de transport, nu vama....?
Multumesc
Faceti taxare inversa pentru ambii furnizori, declarati in d300 la rd. 5 suma totala si la rd. 5.1 doar suma de la fz. UE. In d390 declarati fz. din Franta ca achizitie intracomunitara de bunuri din FR, furnizorul din China il declarati fara cod, ca achizitie de bunuri din Italia. Faceti rost de un CMR si completati-l pentru ruta IT-RO cu bunurile de pe ambele facturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara zona libera nicoletabis nicoletabis Am de facut o achizitie intracomunitara dar am verificat cod fiscal al furnizorului si apare invalid desi are codul fiscal al unui platitor de tva cu NL in ... (vezi toată discuția)
Tva la factura externa marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua,apelez din nou la ajutorul dv. Ma confrunt cu urmatoarea problema: -am primit o factura emisa cu tva de catre un furnizor din Austria-cod valid ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara antonia_m09 antonia_m09 O soc.com din Romania, platitoare de TVA achizitioneaza din Italia de la o societatea platitoare de tva (cod fiscal valid) materiale auxiliare utilizate ... (vezi toată discuția)