avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate zz7even

Activitate zz7even

Răspuns la discuția credit gajat cu autoturism
Valoare initiala 8800 euro, pretul vanzarii 3800 euro.
Exista diferenta, ceea ce cred ca nu este important avand in vedere ca singura garantie este automobilul. Din moment ce banca i-a luat autovehiculul, este problema bancii cu cat il vinde, nu ?
buna ziua,

Acum 2 ani un prieten de al meu a luat un credit de la brd ptr a achizitiona o masina, s-a facut contract de garantie reala mobiliara. Dupa 8 luni de plata la timp persoana in cauza nu a mai putut achita ratele, acum 2 saptamani un executor, un angajat al brd-ului si un cumparator a venit la amicul meu acasa dupa care au semnat un contract de vanzare cumparare, executorul a zis tot timpul ca dupa ce vinde masina debitorul nu va mai avea credit la brd, acum 2 zile a fost sunat si chemat la sucursala brd si i s-a spus ca are de dat inca cca 180 mil lei vechi. (bani rezultati din vanzare intrand in contul brd-ului)

In contractul de garantie reala mobiliara doar autoturismul este gajat in favoarea bancii.

Cum este posibil sa ii mai ceara bani in continuare ? si daca este posibil in ce "baza" ?

Va multumesc anticipat ptr orice ajutor
Răspuns la discuția ocolim legea
dar, daca imobilul respectiv este dat in comodat unei societati comerciale, cel ce raspunde pentru activitatiile din incita imobilului este administratorul, nu ?
Răspuns la discuția ocolim legea
da, asta asa ar fii, asta zicea si avocatul ce m-a ajutat, dar oricum cred ca fiind vorba de sume mici,,, nu cred ca isi va bate capu cineva cu noi...
Răspuns la discuția ocolim legea
am discutat cu un avocat si mi-a zis ca avand aceste declaratii sunt asigurat 99% de a fii invinovatit de organizare de jocuri de noroc
Răspuns la discuția ocolim legea
poi da, dar cum pot fii jocuri de noroc daca nu exista jucatori ?
Discuție ocolim legea
deci, vreau sa imi fac o sala de poker (fara licenta)
daca imi pun jucatorii sa semneze fiecare o declaratie ca ei nu vor juca jocuri de noroc in imobilul situat in adresa x, aceasta declaratie "dovedeste" ca in locatia respectiva nu se joaca jocuri de noroc ?
buna ziua

lucrez pentru o firma ca administrator de site ... si am la baza un contract de colaborare in care cedez drepturile mele de proprietate intelectuala acestei firme.

vreau sa va intreb daca acest venit fiind pe perioada nedeterminatata este luat de catre banca ca si salariu pentru o credit.

va multumesc
Răspuns la discuția imprumut drepturi de autor
un model de contract astfel pot gasi pe vreundeva ? daca da .. poate ma ajutati cu un link, va rog

deci vand bilete dar le emit ca niste bonuri fiscale sau chitante pentru servicii, etc. si acea suma pe care o incasez sa o directionez catre trupa respectiva amintind de ea in contractul de cesiune de creanta ...

am inteles bine

va multumesc
buna ziua,

am un bar unde vreau sa fac concerte, au venit baietii de la UCMR-ADA si mi-au cerut o taxa, am platit-o.
dar am pus intrebarea daca sunt acoperit si cu concertele, au raspuns ca nu, ca in acest caz trebuie sa platesc cca 8.9% din bilete si nu stiu ce procent din vanzari catre ei (minim fiind 1030 ron, maxim parca 3000 ron).
apoi stand de vorba cu un prieten dintr-o trupa mi-a spus ca as putea face un contract de imprumut/cedare temporara a drepturilor de autor si ca in acest caz daca formatia respectiva ar semna eu nu as mai fii nevoit sa platesc acea taxa pe concert catre UCMR-ADA.
este posibil asa ceva ?

va multumesc anticipat.
catalin popescu