avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate Sanda L

Activitate Sanda L

Bună dimineața, în urma divorțului avem custodie comună asupra copiilor și domiciliul stabilit la mamă.
Vineri am mers la domiciliul lor ca să iau copiii conform programului de vizită, însă nu mi-a deschis nimeni și nici la telefon nu am putut lua legătura cu fosta soție.
Astăzi m-a sunat un vecin de-ai lor și mi-a spus că ea este plecată în concediu la 700 km depărtare și a lăsat copiii într-un alt județ, împreună cu copiii partenerului ei, tot minori, nefiind supravegheați de niciun adult.
În ultimile 3 luni de zile copiii au fost lăsați singuri și câte o săptămână continuu.
Mama copiiilor are o relație cu actualul partener de puțin timp și copiii nu se cunosc între ei, iar eu sunt îngrijorat de fetele mele (sub 13 ani), deoarece am înțeles că băieții respectivei familii au reputație de golani.
Ce măsuri aș putea lua eu ca să iau copiii la mine? Intenționez să deschid un proces prin care să solicit domiciliul copiilor la mine, însă nu pot aștepta până se soluționează respectivul proces. Aș putea face sesizare/ plângere la poliție/ procuratură/ DGASPC?
Copiii puteau rămâne la mine cât voia ea să meargă în concediu, însă ea îi împiedică să aibă o relație cu mine. Mulțumesc anticipat pentru ajutor!
P. S. Postez de pe contul surorii mele, de aceea apare nume de femeie de utilizator.
Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o informație. Concediul de odihnă poate fi întrerupt pentru concediu evenimente deosebite (deces)? Este vreo bază legală ca să pot solicita acest lucru? Mulțumesc!
Bună ziua!
Urmează să mă căsătoresc cu o persoană care are copii dintr-o căsătorie anterioară, cărora le plătește pensie alimentară. Oare după căsătorie voi avea obligația de a le plăti și eu pensie alimentară copiilor lui? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Înmormântare
Mulțumesc!
Exista vreo durata minima de la data decesului, prevăzută de lege, înaintea căreia sa nu ai voie sa inhumezi decedatul?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Demisie fara preaviz
Nu, nu a scris.
Răspuns la discuția Demisie fara preaviz
Practic, trebuie sa continui sa merg la munca?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Demisie fara preaviz
Am depus notificarea demisiei, mi s-a dat număr de înregistrare, iar mai apoi am fost chemată la Serviciul RUNOS, si mi s-a comunicat faptul ca nu îmi poate desface contractul de munca pana când notificarea demisiei nu este aprobată de catre șeful secției.
Șeful nu este de acord. Ce trebuie sa fac? Notificarea menționa ca voi înceta activitatea in calitate de angajat din data de 13.03.2017.
Trebuie sa merg in continuare la munca?
Buna ziua! Sunt angajata cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata a unui Spital Județean in funcția de infirmiera debutantă din data de 02.02.2017 si in contract este precizat faptul ca perioada de proba este de 90 zile. Mi-am depus notificare demisie fără preaviz, deoarece mi-am găsit un alt loc de munca, iar demisia mi-a fost refuzata pe motiv ca medicul șef de secție nu a aprobat demisia.
Am nevoie de aprobarea șefului de secție pt a demisiona?
Care este datoria mea din punct de vedere legal, ce pot face pentru a îmi încheia contractul?
Va mulțumesc!