avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate mariaciuci

Activitate mariaciuci

Buna ziua ! As dori sa fac succesiunea la o masina dupa mama vitrega si as dori sa stiu cine intra la succesiune . Mama nu a avut copii ,suntem decât 2 copii din partea tatalui care traieste si care a cumparat masina cu mama mea.va mulțumesc
Buna ziua! Am un loc de veci , undeva la tara o comuna care aparține orașului Urlați, in acest loc de veco este înmormântata bunica mea, iar acest loc a fost acoperit în totalitate cu ciment, s-a turnat o alee de ciment. Locul avea cruce, era împrejmuit cu gard , era îngrijit si nimeni nu mi a spus nimic ,pur și simplu m am trezit cu aleea de ciment peste.va rog frumos sa îmi spuneți ce este de facut in astfel de situații. Menționez ca nu am niciun act pe acest loc deoarece la tara in aceasta comuna nu s a eliberat la nimeni nimic. Aștept un răspuns. Va mulțumesc!
Se poate finaliza cadastrul dacă nu s-a făcut succesiunea după moartea mamei? La masurarea terenului pt întocmirea documentației de cadastru s-a constatat ca am 17mp in plus, in loc de 500mp am 517mp .Doamna de la cadastru spune că cei 17mp apartin vecinilor si sa mut gardul fara a-mi da un punct exact unde ar trebui să fie gardul, doamna spune sa ne înțelegem între noi sau sa semnam un proces verbal de vecinătate.Nu știu cum trebuie sa procedez pentru ca atât vecinului din stânga cat si celui din dreapta ii lipsesc 17mp si nu știu cum sa ii impart corect. Eu știu că dna de la cadastru trebuia sa imi dea niște puncte reper sau sa bata niste țăruși. Nu știu ,ce sa mai fac, cui sa mă adresez sa văd coordonatele exacte.Va multumesc !
Răspuns la discuția casa bătrânească
Va mulțumesc pentru răspuns!As vrea , sa va mai întreb dacă se poate face o acțiune în instanță de uzucapiune având în vedere că tatăl plătește la fisc impozit pe numele lui de peste 30de ani, fără sa se mai faca succesiune ,cat ar costa astfel de acțiune și cât ar dura.
Tatal meu a construit o casa in 1975 pe terenul bunicului, in 1996s-a făcut act de vanzare cumparare pe teren dar in care s-a specificat ca , casa ,este proprietatea cumpărătorului și nu face parte din acel contract. Acum am intampinat probleme ca nu am acte de proprietate pe casa și ca bunicul ar fi in continuare proprietar desi casa e construita de tata si plateste impozit pentru ea de mai bine de 30de ani .am consultat un notar si ni s-a spus sa facem succesiunea după bunicul. Nu îmi vine să cred că după atâția ani nu avem un act pe casa , nu știu ce sa mai fac .succesiunea e complicat de făcut pt ca tatal are mulți frati și unii nu mai sunt și alții sunt în afara țării. Va rog frumos, aștept un răspuns. Va mulțumesc!
Buna ziua! Bunicii mei au avut un teren de 1000mp care l-a împărțit si 500mpau revenit unui fiu si 500 mp fiicei.Problema este ca unchiul a vandut terenul iar cel care a cumparat, dupa 20de ani are acelasi nr de casa.Cea dea doua problema este ca cel care a cumparat susține ca nu mai are aceiasi mp , ca are mai puțin si ca restul de mp sunt la mine pe teren. Am apelat la un autorizat ancpi, care din coincidenta este același care i-a făcut cadastrul vecinului acum cu multi ani in urma.Intr-un final cei de la cadastre au măsurat terenul meu și a vecinului si au constatat ca toti ,cu care eu fac granita au documentatie cadastrala iar cei ai vecinului nu au iar eu nu am nici o latura de gard la punctul corect si ca eu trebuie sa ii dau vecinului mp care ii lipsesc dar fără sa mai ceara un plan de situatie de la primărie, ca sa poată vedea daca acesti mp sunt de la cealaltă vecina.Mentionez ca vecinul are un cadastru din 1996 care cei de la cadastre spun ca nu mai este valabil. As vrea sa știu ce as putea face ,sa vad daca intradevar problema este de la mine si ce este de făcut cu nr de casa sa ramana asa.Daca este nevoie apelez si la un avocat.Eu sunt din Ploiești.Va multumesc si aștept un răspuns!