avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate cos11

Activitate cos11

Buna ziua! Ma numesc Cosmin si am ceva nelamuriri in privinta unui credit ce ia fost acordt sotiei: In ianuarie 2012 sotia a facut un credit la bank-"UniCredit Tiriac Bank",pe atunci era angajata la Primaria Mun. ..., cand a solicitat creditul nu ia fost acordat decat daca este deacord sa incheie polita de asigurare altfel nu i-se acorda,(spune functionarul bancii:adica creditul sa fie asigurat ca vedem si noi ca se intmpla multe si se fac restructurari peste restructurari si daca te da afara plateste societatea care asigura).Bun si facut nu a avut incotro si si-a dat acceptul ptr.asigurare,numai ca ce sa vezi,una s-a discutat si explicat de catre functionarul bancii si alta s-a intamplat! In iunie 2012 s-a schimbat primarul,noul a schimbat organigrama in luna august si sotia a primit preaviz,a taraganat.o prin concedii medicale crezand ca poate se rezolva cumva mai ales ca aveam si avem 2 copii minori,dar in zadar.A intrat in somaj,am fost la banca si am anuntat cum ca si-a pierdut locul de munca involuntar si ca numai putem platii ratele sa intre asigurare,s-au semnat niste acte ma rog si luna, de luna, incepand cu ianuarie 2013 pana in iulie sau august acelasi an, mergea sotia cu carnetul de somaj la banca ptr.a i se face copie xerox dar ce sa vezi ca la finalul somajului banca (functionarul) spune ca asigurarea(societatea) a platit doar dobanda,nu si creditul si ca nu se va achita creditul,practic si teoretic numai intelegeam nimic si nici in ziua de azi,totul a fost un complot. Nu am mai platit ratele,a mai venit de cca 2 sau 3 ori notificari cum ca s-a itrodus in biroul de credit si dupa ca creditul a fost dat catre firma de recuperare KRUK si dupa nu am mai primit nimica,din 2013 si pana in prezent. Iar acuma sotia s-a trezit cu executare silita,blocand contul in care este virata alocatia de stat a celor 2 minori, de la alta firma de recuperare si anume KREDYT INKASO ... In somatie si in incuvintarea executarii silite precum si copiile din dosarul de credit lipsesc cererea prin care se aduce la cunostinta bancii ca s-a pierdut locul de munca involuntar si despre polita de asigurare si despre timpul de 3ani in care nu au facut nici-o poprire sau executre silita sau trimitere spre judecata. In acest caz ce este de facut??? Cum ne puteti ajuta si sfatuii???? Va multumesc aticipat ptr. ajutorul acordat!!!!
Buna ziu!
Ca membru in C.Ex.al unei asociatii de proprietari,am si eu doua nelamuriri:
1).Un proprietar de ap.care locuieste la et.4,doreste sa i-se construiasca acoperis,reabilitare termica si energetica,tot el nu doreste sa-se implice in construire sa,deoarece spune el ca are servici si nu-i permite timpul,dar sa-se implice dna.administrator si cu presedintele de asociatie ca este datoria lor.Sa caute firma,sa mearga la primarie sa ia autorizatie si altele..Noi stim ca administratora este persoana 3 in 1 si casier, trebuie sa incaseze sa recupereze restante,sa faca plati,este si contabil si administrator.
2).Indicati-mi si mie, va rog frumos, sursa de bani care trebuie achitata firmei care costruieste acoperisul,ptr.ca nu o vad de unde sa se ia.Firma respectiva doreste jumatate din valoarea acoperisului inainte de inceperea lucrarii.
Mentionez ca asociatia noastra nu are spatii inchiriate,spatii publicitare din care sa incaseze venituri la bugetul asociatie.Asociatia nu are fond de reparatii ptr.ca proprietarii luna trecuta cand am avut adunare generala s-a propus a se colecta fond de reparatii dar dansii nu au fost deacord si au votat impotriva.Iar in acel bloc si pe acea scara exista persoane rau platnice care nici nu locuiesc acolo,ci prin strainatate la munca.
Va fac cunoscut ca acel individ ameninta asociatia ca o va da in judecata ca pe el nu-l intereseaza lui sa i-se faca ce a scris in cerere.
Ce raspuns sa-i dam acelui individ?
Buna ziua! Am si eu doua intrebari:
1).Indicati sursa de bani de unde poate sa plateasca administratorul o firma care efectueaza acoperisul unuibloc??? Mentionez ca asociatia nu are fond de reparatii,deoarece proprietarii nu au fost de acord la adunarea generala,cand a fost aprobat bugetul asociatiei.
2).Este normal ca presedintele si administratorul sa se ocupe de construirea acoperisului la un bloc din cadrul asociatiei iar proprietarii din acel bloc/mai ales cei de la et.4, sa nu aibe niciun habar,deoarece spun ei ca au servici dar nu au nici bani pt.acoperis si sa plateasca asociatia de parca ar fi bank de credit???Mentionez ca unii sunt rai platnici iar altii lucreaza in strainatate...