Bună ziua. Am o nedumerire: este normal ca notarul să rețină la biroul notarial timp de o lună aproape,.. actele în original,depuse pentru deschiderea și dezbateriea succesiunii împreună cu fiica mea, în urma decesului soțului meu?! Vă mulțumesc anticipat.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Initial asa gandeam si eu dar, mi-am spus sa aflu si alte pareri avizate. Mai am o intrebare totusi:cine stabileste valoarea masei succesorale pentru toate bunurile, exceptie facand desigur conturile din banca si am uitat sa precizez si de pensia privata la NN(ING), a caror valoare va fi clara pe extrasul de cont?! Raman:casa, apartament , masina si locul de veci:Cum se stabileste valoarea acestor bunuri?Apreciez singura, cu cat as putea eu vinde(nu prea mult la criza actuala)?! Acesta o sa fie urmatorul pas, infara de Locul de veci, bineinteles.Se intelege ca-mi doresc sa fiu langa unicul meu copil si nepoti cat mai mult timp/an. Va multumesc!
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Intr-adevar, fiul meu decedat era copil cand l-am pierdut,( 8 si jumatate.) Asa voi face cred, dar astept si alte pareri ale celor tecuti prin situatii asemanatoare. O zi buna, sanatate si viata lunga, va doresc.
Buna ziua. Iubitul meu sot, a decedat recent. Suntem casatoriti din anul 1978. Din casatoria noastra fericita au rezultat 2 copii. Unul dintre copii(baietelul), a decedat in 1989, iar fata noastra un copil bun si iubitor este matura ,casatorita si are 2 copii. As dori sa stiu, care sunt pasii de urmat, din punct de vedere legal pentru viitorul nostru. Eu si sotul meu, avem proprietati comune:1 casa in mediu rural, 1 apartament in mediu urban,(care este inchiriat prin ANAF, si genereaza venituri), 1 masina, conturi in banci(sume modice), loc de veci.Mentionez ca eu si sotul meu acem domiciliul pe Cartea de identitate, in orasul Bacau,.. dar ultimii ani am locuit in casa de la tara, tot din judetul Bacau(la 15 km. distanta de Municipiul Bacau), si care este proprietate comuna.Toate acestea, vor trebui gestionate de catre cineva. Copilul nostru NU se opune nici unei actiuni pe care o voi intreprinde in gestionarea bunurilor mobile si imobile(spre binele amandorura, dar mai ales al unicei fete pe care o mai am), dar problema survine din motivul ca NU locuieste in tara, este cetatean, roman-danez. Acte de Romania valabile, nu mai are(doar certificatul de nastere), ... in rest: pasaport, domiciliul acolo, loc de munca si familie,... si nu se poate deplasa in tara, pentru demersurile necesare. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, in privinta etapelor si primelor actiuni pe care trebuie sa le intreprindem.Poate ar trebui sa merg la un notar, ..dar am inteles informandu-ma ca, prin instanta(chiar daca partile sunt in totalitate de acord), toata aceasta actiune ar fi mai facila, din punct de vedere financiar.Prin notariat sumele care trebuiesc platite sunt exorbitante, si totusi valoarea cumulata a ceea ce avem ,nu este foarte mare.Va multumesc daca i-mi raspundeti, mi-ati fi de mare ajutor acum la ceas de mare suferinta.Cu respect, toate cele bune!
Mulțumesc mult pentru răspuns. Discuția și înțelegerea amiabilă , nu a dat roade,..deși le-am explicat toate neajunsurile pe care le provoacă confortului nostru ca și vecini.
Buna ziua. Doresc sa stiu ,daca exista vreo reglementare clara ,(de care sa ma folosesc intr-o sesizare pe care am sa o fac catre Primaria locala),care sa specifice fara interpretari, distanta care trebuie respectata atunci cand vecinul(in mediu rural), i-si amplaseaza cotetele pentru gaini si padocul pentru cei 3 caini mari,.. lipite de gardul despartitor, chiar sub geamurile casei noastre.Nu se pot deschide geamurile pentru aerisire la nici o camera a casei, din cauza mirosului. Initial am crezut ca este ceva provizoriu, mai ales ca le-am pus in vedere ca-i reclam daca nu iau masuri,... acum constat ca respectivii, i-si toarna betoane in zonele respective.Ma repet,.. dar ,doresc sa stiu care lege prevede reglementari in aceasta situatie. Va multumesc.
Am închiriat apartamentul meu din Bacau , unei SC care are sediul social in București , iar la adresa mea are obiect de activitate ,, birou" cu 3-4 angajați care-si desfășoară activitatea pe teren. Va rog sa-mi spune-ți la ce categorie de impozit pe locuința ma încadrez: rezidențiala sau nerezidențiala? Va Multumesc.