avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate lenuta_t

Activitate lenuta_t

Buna ziua!
Am lucrat in UK o perioada si copilul meu a luat alocatia de stat pentru o perioada de 6 luni in UK. Acum ne-am intors definitiv in Romania. Specific ca am primit o scrisoare din partea HM Revenue & Customs (autoritatea competenta cu alocatiile copiilor in UK) in care se arata ca alocatia de stat in UK sa oprit incepand cu data cu luna mai. Presupun ca acea scrisoare trebue tradusa si atasata dosarului alaturi de celelalte acte.
Doresc sa stiu care sunt actele necesare pentru alocatia copilului.
Va multumesc!
Buna ziua!
De curand m-am hotărât să-mi cumpar o masina prin programul RABLA Problema e că am pierdut certificat de înmatriculare a masinii de casat. Pentru obținerea unui nou certificat imi cere la politie inclusiv asigurarea RCA cat si ITP valabil, desi masina ajunge la Remat. Ce e de facut in acest caz?
Mulțumesc!

Va multumesc!
De ce nu pot oricum renunta la mostenire acum?
Buna ziua!
Sora mea sta cu tata care de curand a fost diagnosticat cu dementa vasculara. Boala incepe sa-si arate fata si e mai greu acum. Mama a murit cand eram copii si nu pot spune ca m-am inteles bine vreodată cu sora.
Ea e si o fire foarte vulcanica si pana de curand ma tot suna sa vin sa am grija de el ca pe ea nu o intereseaza. Atunci cand merg la tata ma cert tot timpul cu ea. Desi se asigura de curatenie si mancare cu tata se poarta urat si nu vrea sa inteleaga simptomele bolii. Desi atat eu cat si sotul suntem asistenti si am lucrat efectiv cu pacienti cu dementa ea nu vrea sa avem noi grija de el. Sa-l luam la noi nu avem cum pentru ca noi locuim într-o garsiniera iar ea spune ca nu se muta sa stam noi cu el.
De curand a schimbat placa.
Apartamentul tatei in care locuestea ea cu familia (sotul si fiul), dar si tata e cam 40.000€. Mi-a spus ca poate sa-mi 10000€ si eu sa renunt la restul meu de mostenire cand nu va mai fi tata, ca oricum ea are mai multe drepturi ca sta cu el. Spune ca ma da in judecata daca nu accept. Intrebarea mea este daca intradevar ea are mai multe drepturi in fata legii? Va mulțumesc!