avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Activitate blusky

Activitate blusky

buna ziua!

in urma unui litigiu de munca cu o companie, am cistigat procesul prin sentinta irevocabila.

prin aceasta sentinta, compania este obligata la achitarea unei sume de bani, precum si reangajarea mea pe postul detinut ulterior.

desi am trimis numeroase scrisori, faxuri, emailuri catre compania respectiva prin care solicitam reangajarea mea, nu am primit nici un raspuns.

ce trebuie sa fac pentru a fi dusa la indeplinire sentinta irevocabila? mentionez ca pt recuperarea banilor am apelat la o companie de recuperare creante, iar aceste demersuri sint abia la inceput.

va multumesc!
hotarirea irevocabila data de instanta este data inainte de casatorie.

este f posibil, insa, ca incasarea acestei sume sa se suprapuna peste momentul casatoriei.

presupinind ca aceasta suma va fi recuperata dupa data incheierii casatorii - pe de o parte - , iar pe de alta parte, dat fiind ca acest litigiu de munca (prin care mi s-au incalcat fragrant drepturile de angajat, iar contractul de munca a fost desfacut ilegal si abuziv), cum e posibil ca aceasta suma de bani sa fie bun comun, atit timp cit numele meu apare ca si angajat, eu am fost partea vatamata, si nu viitorul meu sot?

in fond, eu sint cea care a fost angajata, dreturile mele de angajat au fost incalcate, eu sint cea care a prestat activitatea in acea companie, nu intreaga potentiala familie.

va rog mult, luminati-ma, intrucit vorbim de o suma considerabila de bani, si, logic, mi se pare firesc ca aceasta suma de bani sa imi apartina, nu sa devina bun comun, dat fiind cele specificate mai sus.

va multumesc!

va rog, daca se poate, sa imi spuneti daca o suma de bani - provenita dintr-un litigiu de munca - devine bun comun, daca aceasta suma este primita dupa data incheierii casatoriei?

va multumesc
Răspuns la discuția avem nevoie de un sfat, urgent!
in primul rind, va multumesc pt raspunsuri.

intr-adevar, e vorba despre situatia prezenta, in care am vrea sa fie f clar lamurite lucrurile de la bun inceput.

pe de alta parte, in legatura cu varianta de care vorbea hellen, am o mica nelamurire:
dat fiind ca aportul financiar al meu si al sotului meu este egal pt cumpararea acestui apartament, nu as vrea sa ii trezesc suspiciuni sotului meu in legatura cu faptul ca va fi trecut numele meu ca si proprietar. departe de mine aceste ginduri.

in acest caz, din pct de vedere legal, faptul ca desi cumparam impreuna, eu depun toti banii, este echivalent cu faptul ca apartamentul apartine amindorora in egala masura?

multmesc!


buna ziua!
avem nevoie de un sfat in legatura cu urmatoarea situatie:

eu si sotului meu vrem sa cumparam impreuna un apartament.

Sotul meu are un copil, dintr-o casatorie anterioara, caruia doreste sa-i lase apartamentul in care a stat cu fosta lui sotie. nu au facut partaj.

apartamentul pe care vrem sa il cumparam, dorim sa ne apartina numai noua si urmasilor nostri directi (iar copilului din fosta casatorie sa nu ii revina drepturi cf legislatiei asupra bunului nostru comun).

intrebari:

1. este obligatoriu partajul dintre cei 2? (sentinta definitiva de divort a fost pronuntata in 2005)
2. ce anume treb specificat in viitorul contract de cumparare al nostru pt ca acel copil sa nu aiba drepturi asupra apartamentului nostru? (sau alte variante legale, cu acelasi efect).

mentionez ca inca nu avem copii.

multumesc din suflet!