va rog, daca se poate, sa imi spuneti daca o suma de bani - provenita dintr-un litigiu de munca - devine bun comun, daca aceasta suma este primita dupa data incheierii casatoriei?
Remuneratia specifica contractului de munca poate fi privita sub forma unui drept de creanta (în cazul remuneratiei neîncasate) care se stinge prin plata si sub forma unui drept real (în cazul remuneratiei încasate). Remuneratia sub forma unui drept de creanta este un bun propriu iar remuneratia încasata este bun comun. De aceasta din urma se va tine seama la determinarea cotei-parti a fiecaruia din soti din totalitatea bunurilor comune.
hotarirea irevocabila data de instanta este data inainte de casatorie.
este f posibil, insa, ca incasarea acestei sume sa se suprapuna peste momentul casatoriei.
presupinind ca aceasta suma va fi recuperata dupa data incheierii casatorii - pe de o parte - , iar pe de alta parte, dat fiind ca acest litigiu de munca (prin care mi s-au incalcat fragrant drepturile de angajat, iar contractul de munca a fost desfacut ilegal si abuziv), cum e posibil ca aceasta suma de bani sa fie bun comun, atit timp cit numele meu apare ca si angajat, eu am fost partea vatamata, si nu viitorul meu sot?
in fond, eu sint cea care a fost angajata, dreturile mele de angajat au fost incalcate, eu sint cea care a prestat activitatea in acea companie, nu intreaga potentiala familie.
va rog mult, luminati-ma, intrucit vorbim de o suma considerabila de bani, si, logic, mi se pare firesc ca aceasta suma de bani sa imi apartina, nu sa devina bun comun, dat fiind cele specificate mai sus.
Juridic
nikmircea
vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)
Partaj divort
juna
am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc
(vezi toată discuția)