avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Activitate 1966

Activitate 1966

La inceputul acestui an mama mea a fost talharita in propria locuinta fara urmari grave. I s-au luat declaratii, a fost consultata de un medic si hotul a fost prins. A primit citatie la proces in calitate de martor. Avand in vedere ca are 88 de ani si de cativa ani nu mai paraseste proximitatea locuintei dar si faptul ca este in interesul nostru ca hotul sa fie pedepsit as vrea un sfat despre cum sa procedez. Poate sa nu se prezinte?
Multumesc mult dna avocat! O sa iau in considerare sugestia dumneavoastra.
Multumesc mult pentru raspuns! Si da, stiu ca nu este act de proprietate si ca va trebui dezbatuta succesiunea. Sper doar ca fratele meu va reusi sa ajunga la un moment dat la notar pentru ca daca va tergiversa ca si pana acum va fi nevoie de actiune in instanta. Multumesc inca o data!
Din neglijenta as putea spune. Unul din copii locuieste cu sotul supravietuitor dar celalalt se afla la sute de km distanta. Nu a existat sincronizare. Deci in cazul unui testament universal acesta poate fi practic ''anulat'' daca fiul mostenitor o cere?
Buna ziua! Dupa decesul unuia din soti nu s-a facut succesiunea iar sotul supravietuitor doreste sa faca testament unuia din cei doi copii, care il ingrijeste si locuieste cu el. Poate fi testamentul atacat? Ce cota poate primi al doilea mostenitor in acest caz?
fica mea a studiat la o universitate din Bulgaria si s-a si angajat cu contract de munca in aceasta tara; as dori sa stiu daca are vreo obligatie fiscala fata de Romania
mentionez ca nu are proprietati si nici nu a inregistrat vreodata venituri aici
Discuție pensii
Am contract cu Casa de Asigurari, platesc o anumita suma lunar si as vrea sa stiu daca in legea pensiilor mai este prevazuta ca perioada de calcul ultimii cinci ani de vechime in munca
Discuție Pensie de urmas
O studenta din UE poate solicita pensie de urmas in cazul in care un parinte este decedat. Este studenta la zi, in anul 2 de studiu ; a beneficiat de pensie pana la sfarsitul liceului.
Răspuns la discuția pensie alimentara pentru student
Multumesc!
Răspuns la discuția pensie alimentara pentru student
Va multumesc mult!