avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara pentru student
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara pentru student

Fiica mea are 19 ani si este studenta in anul I la o facultate privata din UE . In cazul unui divort sotul meu o sa-i plateasca o pensie alimentara?
Cel mai recent răspuns: 1966 , utilizator 20:42, 27 Decembrie 2011
Sotul Dvs. va fi obligat la plata pensiei de intretinere pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani. Pensia trebuie platita indiferent de forma de invatamant frecventata de fiica Dvs.
Va multumesc mult!
In eventualitatea unui divort, instanta nu se va mai pronunta si asupra obligatiei de intretinere, deoarece nu va fi un divort cu minorii, fiica fiind majora.
Daca fiica dv va considera necesar sa il actioneze in judecata si va face dovada incapacitatii de a se intretine, probabil ca instanta ii va admite cererea. Dar, la fel de bine, va poate da si pe dv in judecata pentru pensie alimentara.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara magda nicorescu magda nicorescu sunt divortata de multi ani. fostul sot a platit pensie alimentara pana acum 4 ani cand a plecat de la serviciu prin ordonanta. de atunci nu am mai primit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara maria clara maria clara Buna ziua! Am divortat in urma cu 3 ani. Am o fiica in varsta de 22 de ani,studenta la buget, careia tatal ei nu i-a platit niciodata pensie alimentara si de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil rocky rocky buna ziua, am si eu o intrebare care sunt convinsa ca s-a regasit in aceste forum-uri de multe ori. Sunt divortata de multi ani de zile, copilul meu are 19 ... (vezi toată discuția)