avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate mn_ioan

Activitate mn_ioan

Sunt partea vătămată în favoarea căruia Curtea de Apel Cluj a dat Hotărâre definitivă și executorie.
Bună seara. Revin cu aceeași problemă mai veche din 2017. Sunt creditor al unei hotărâri judecătorești emisă de către Curtea de Apel Cluj din 2014 rămasă definitivă în 2015. Am făcut o plângere de executare silită , în conformitate cu legea 554/2004 împotriva Primăriei (Consiliului local) care refuză punerea în aplicare a hotărârii. Avocatul părții adverse invocă ”excepția lipsei calității procesuale active a reclamantului”. Deși apar în :
- cererea de chemare în judecată depusă de către Prefectură ,la sesizarea de către mine a ilegalității ”împrocesuarea școlii .... cu reprezentant legal... subsemnatul...”
-în sentința civilă care a fost atacată cu recurs la Curtea de apel Cluj
se precizează ”...reprezentantul legal al școlii dl. subsemnatul...a exprimat următoarea poziție...”
-titularul hotărârii judecătorești este unitatea școlară, în prezent eu am calitatea de angajat.
Citez din avocatul părții adverse ” a)...d-ul subsemnatul nu a fost parte în cauza înregistrată sub nr.... b)... această regulă după care o hotărâre judecătorească nu poate profita și nici vătăma terților , efectele sale limitându-se la sfera părților din proces...c) cf. art. 33 cod proc. civ. interesul trebuie să fie determinat , legitim ,înnăscut , personal și actual, Interesul este născut și actual dacă există la data chemării în judecată. Or , reclamantul....subsemnatul... nu mai are interesul soluționării cererii... astfel reclamantul nu mai justifică în cauză calitatea procesuală activă”
Solicit un ajutor ( recomandări , sugestii) în a mă apăra așa încât Decizia să fie pusă în execuție și să-mi pot recupera prejudiciul și acordarea despăgubirilor pentru ne punerea în executare din 2015 până-n prezent.
Mulțumesc anticipat
Multumesc mult. O sa incerc si acest demers.
Buna ziua.Lucrez in invatamant,sunt in posesia unei HJ defintiva a Curtii de Apel Cluj din 2015 impotriva Primariei pentru taierea drepturilor de deplasare in interes de serviciu. Am facut o adresa de punere in aplicare la doua luni de la pronuntare, nici un raspuns. Apoi am solicitat printr-o adresa Tribunalului judetean punerea in aplicare ,nici un raspuns. Am solicitat conducerii scolii angajarea unui executor judecatoresc, mi s-a raspuns printr-o hotarare de CA prin care imi cere mie sa angajez desi am aratat ca titularul HJ Cluj ete institutia la care lucrez. Directorul fiind reprezentantul legal care poate formula cererea. Apoi am facut o plangerhe la Parchet, claseaza dosarul, fapta nu este prevazuta in legea penala. CE POT SA MAI FAC? Pentru a-l determina sa puna in aplicare HJ.
Multumesc mult pentru sfaturi (incurajari).
Directorul școlii a reprezentat-o pană acuma , dar acesta s-a schimbat iar noul director nu dorește să-și asume acest lucru..
Răspuns la discuția Excursie scolara
In alb nu se semneaza nimic pe lumea asta!
Fara martori, nu poti dovedi nimic. Vecina nu recunoaste. Politia nu va lua nici o masura in favoarea mamei dv. Puteti depune o plangere scrisa, dar putine sperante.
Buna seara. Sunt un cadru didactic care in anul 2014 nu i s-au acordat deplasarile in interes de serviciu. Scoala a dat in judecata Primaria pentru eliminarea sumei de 2000 lei de la art dellasari ,care a ramas cu 0 lei. Scoala a castigat in 2015 laCurtea de Apel Cluj. Primaria refuza punerea in aplicar. Scoala printr-o hotarare de CA matrimite pe mine sa angajez un executor. Am dreptul sa formulez cererea,daca pe antetul HJ este Scoala. Mai sunt inca 3 persoane care au de recuperat drepturi pentru deplasarile neplatite din 2014. Multumesc.