Bună seara. Revin cu aceeași problemă mai veche din 2017. Sunt creditor al unei hotărâri judecătorești emisă de către Curtea de Apel Cluj din 2014 rămasă definitivă în 2015. Am făcut o plângere de executare silită , în conformitate cu legea 554/2004 împotriva Primăriei (Consiliului local) care refuză punerea în aplicare a hotărârii. Avocatul părții adverse invocă ”excepția lipsei calității procesuale active a reclamantului”. Deși apar în :
- cererea de chemare în judecată depusă de către Prefectură ,la sesizarea de către mine a ilegalității ”împrocesuarea școlii .... cu reprezentant legal... subsemnatul...”
-în sentința civilă care a fost atacată cu recurs la Curtea de apel Cluj
se precizează ”...reprezentantul legal al școlii dl. subsemnatul...a exprimat următoarea poziție...”
-titularul hotărârii judecătorești este unitatea școlară, în prezent eu am calitatea de angajat.
Citez din avocatul părții adverse ” a)...d-ul subsemnatul nu a fost parte în cauza înregistrată sub nr.... b)... această regulă după care o hotărâre judecătorească nu poate profita și nici vătăma terților , efectele sale limitându-se la sfera părților din proces...c) cf. art. 33 cod proc. civ. interesul trebuie să fie determinat , legitim ,înnăscut , personal și actual, Interesul este născut și actual dacă există la data chemării în judecată. Or , reclamantul....subsemnatul... nu mai are interesul soluționării cererii... astfel reclamantul nu mai justifică în cauză calitatea procesuală activă”
Solicit un ajutor ( recomandări , sugestii) în a mă apăra așa încât Decizia să fie pusă în execuție și să-mi pot recupera prejudiciul și acordarea despăgubirilor pentru ne punerea în executare din 2015 până-n prezent.
Mulțumesc anticipat
În procesul penal există parte vătămată (mai bine zis, exista, căci acum se numește persoană vătămată).
În procesul civil există reclamant, pârât, intervenient (ce poate deveni parte, dacă i se admite cererea), creditor, debitor, etc.
Dvs ce sunteți din punct de vedere procesual? (nu ce vă considerați dvs)