Am lucrat in Cehia 1 an în 2019. După numeroase sesizări , in continuare pe saitul CNPP, statusul acelei cotizatii nu apare. Am primit răspuns de la Casa de Pensii că ei vor comunica cu instituțiile de pensii din alte țări prin intermediul unor formulare la momentul respectiv. Totuși ce as putea sa fac ca să mă asigur că nu voi avea surprize peste 25 de ani când ies la pensie? Am "fluturase" de salar de la vechea firma insa nu știu în ce măsură va mai conta peste 25 de ani. Fapptul că pe saitul CNPP anul respectiv este lipsa nu mă ajută deloc. Am văzut un reportaj la ProTV despre cat de greu e sa ți se contorizeze timpul lucrat in străinătate din cauza lipsei de digitalizare. Ce as putea sa fac acum pentru a mitiga eventualele riscuri de neluare in calcul?
Oare exista vreun site web in Romania unde se poate verifica statusul unei proprietati (e.g. casa, teren): cine sunt proprietarii, daca exista litigii etc?
Parintii mei sunt divortati insa locuiesc in acelasi apartament de peste 10 ani. Apartamentul e ipotecat iar rata o plateste mama mea. Desi ratele la banca sunt mult mai mari decat cheltuielile ,
tatal meu refuza in mod constant sa plateasca cheltuielile cu gazul, cu curentul si internetul.
De asemenea recent tatal a iesit la pensie pe o suma echivalenta cu salariul mamei. Exista o modalitatea prin care il putem obliga sa plateasca cheltuielile? Cum il putem forta sa contribuie la cheltuielile casei?Am inteles ca se poate ca cei divortati sa plateasca pensie alimentara catre sotii daca acestora nu le mai ajung banii pentru intretinerea casei.
Cunoasteti un site unde se poate verifica istoricul judiciar al persoanelor fizice din Romania? Ceva gen Centrala Incidentelor de Plati unde se poate vedea istoricul incidentelor insa pentru persoane juridice.
Un sait de genul acesta mi-ar fi folositor in ideea in care as vrea sa dau o locuinta in chirie si vreau sa verific daca potentialii chiriasi au dosare penale, procese in curs etc. Cred ca ar fi folositor pentru orice fel de relatii de business.
Va multumesc pentru raspuns. Ati putea sa imi spuneti la ce costuri estimati ca se va ridica o actiune in justitie? Vreau sa vad daca costurile sunt prohibitive iar daca sunt sa explorez alte cursuri de actiune.
De cateva luni incoace ma intalnesc in oras cu un individ , un fost bully din scoala generala , care are un comportament aproape injurios fata de mine. Ma striga pe strada si la un anumit punct chiar mi-a adresat o insulta. Desi a striga pe cieva pe strada nu e neaparat o infractiune, ma simt vexat si as vrea ca acest lucru sa inceteze. Mi s-a spus sa nu iau lucrurile in serios si sa nu-l bag in seama, dar acest individ isi continua comportamentul vexant. Nu consider ca se va schimba vreodata si nu il consider un adult rational. Ma astept ca genul acesta de comportament sa continue daca nu iau masuri.
Ce optiuni am la dispozitie pentru a-l determina pe acest om (desi am retineri in a numi om o asemenea persoana) sa inceteze? Vreau sa-i dau un avertisment ca daca nu inceteaza vor exista consecinte legale pentru ele. Cum sa formulez acest avertisment si care sunt consecintele legale pe care sa le mentionez? Pot sa formulez avertismentul prin intermediul unui avocat.