avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parintii divortati, locuiesc in acelasi apartament ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parintii divortati, locuiesc in acelasi apartament insa tatal refuza in mod constant sa plateasca cheltuielile

Parintii mei sunt divortati insa locuiesc in acelasi apartament de peste 10 ani. Apartamentul e ipotecat iar rata o plateste mama mea. Desi ratele la banca sunt mult mai mari decat cheltuielile ,
tatal meu refuza in mod constant sa plateasca cheltuielile cu gazul, cu curentul si internetul.

De asemenea recent tatal a iesit la pensie pe o suma echivalenta cu salariul mamei. Exista o modalitatea prin care il putem obliga sa plateasca cheltuielile? Cum il putem forta sa contribuie la cheltuielile casei?Am inteles ca se poate ca cei divortati sa plateasca pensie alimentara catre sotii daca acestora nu le mai ajung banii pentru intretinerea casei.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:07, 22 Noiembrie 2019
Buna seara,
Mai simplu este sa-l evacuati.
Solicitati iesirea din indiviziune cu acordarea bunului catre mama si plata sultei sau vanzarea bunului si impartirea banilor.
Obligarea la plata e destul de greu de facut legal si daca el nu are deloc bun simt ....
Se poate solicita in justitie plata acestor cheltuieli si fara divort.
Este putin mai complicat dar se poate si asa ceva fara probleme desoebite daca exista o foarte buna orientare juridica.

Evacuarea ar putea fi complet inadecvata si respinsa de instanta in mod normal daca ar judeca conform legii.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune facuta pe apartamentul mamei. sora locuieste in acel apartament si limiteaza accesul nostru, cel al fratilor, in apartamentul mentionat. AngelicaG AngelicaG Buna ziua! Mama mea a decedat in 2001. Eu , sora mea si fratele meu suntem singurii mostenitori al apartamentului pe care mama mea il detinea, un ap. cu 3 ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, sulta achitata degeaba annca86 annca86 buna ziua,parintii mei au divortat de 10 ani.pentru a-l desplati pe tatal meu s-a facut credit ipotecar pe apartamentul lor.el si-a cumparat o casa cu acei ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri familiale loredana_elle loredana_elle Buna seara! Sunt casatorita de 8 ani si am ajuns sa nu ne mai intelegem.In urma neintelegerilor sotul m-a avertizat ca nu mai participa cu absolut nimic in ... (vezi toată discuția)