Parintii mei sunt divortati insa locuiesc in acelasi apartament de peste 10 ani. Apartamentul e ipotecat iar rata o plateste mama mea. Desi ratele la banca sunt mult mai mari decat cheltuielile ,
tatal meu refuza in mod constant sa plateasca cheltuielile cu gazul, cu curentul si internetul.
De asemenea recent tatal a iesit la pensie pe o suma echivalenta cu salariul mamei. Exista o modalitatea prin care il putem obliga sa plateasca cheltuielile? Cum il putem forta sa contribuie la cheltuielile casei?Am inteles ca se poate ca cei divortati sa plateasca pensie alimentara catre sotii daca acestora nu le mai ajung banii pentru intretinerea casei.
Buna seara,
Mai simplu este sa-l evacuati.
Solicitati iesirea din indiviziune cu acordarea bunului catre mama si plata sultei sau vanzarea bunului si impartirea banilor.
Obligarea la plata e destul de greu de facut legal si daca el nu are deloc bun simt ....
Se poate solicita in justitie plata acestor cheltuieli si fara divort.
Este putin mai complicat dar se poate si asa ceva fara probleme desoebite daca exista o foarte buna orientare juridica.
Evacuarea ar putea fi complet inadecvata si respinsa de instanta in mod normal daca ar judeca conform legii.