avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neintelegeri familiale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neintelegeri familiale

Buna seara!
Sunt casatorita de 8 ani si am ajuns sa nu ne mai intelegem.In urma neintelegerilor sotul m-a avertizat ca nu mai participa cu absolut nimic in casa.Nu mai da nici un ban la cheltuieli si nici la copii(fiind vorba de doi copii minori).Avem rate la banca pt apartament pe 30 ani.Vrea sa stea in casa si sa astepte sa vina banca sa il dea afara din casa.I-am propus sa se mute din casa,sa plateasca pensie alimentara la copii si de restul cheltuielilor ma ocup eu,insa nu vrea.Nu il intereseaza de nimic,zicand sa il dau afara din casa daca pot.
As vrea sa stiu daca se poate face ceva in cazul asta,sa nu mai faca parte din viata noastra.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:15, 12 Aprilie 2016
loredana_elle a scris:

As vrea sa stiu daca se poate face ceva in cazul asta,sa nu mai faca parte din viata noastra.
Va multumesc!

Se poate face ceva, adică să divorțați, să partajați tot ce aveți în comun, iar cu ocazia pronunțării divorțului va fi obligat de instanță și la pensie de întreținere pentru copii.
Problema este ca nu vrea sa divortam.,ce sa mai zic de partaj...
Nu e numai după el. E de ajuns sa vreți dvs sa divortati și sa aveți motive, desigur.
Dar pana la divort, puteți cere în instanță sa fie obligat la plata cheltuielilor comune și sa plătească pensie copiilor.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Introduceti actiune de divort daca credeti ca nu mai sunt sanse pt continuarea relatiei, refuzul de a contribui la cheltuielile casei si la cresterea copiilor fiind in sine un motiv de divort. Solicitati sa contribuie la cheltuielile de crestere a copiilor incepand cu data introducerii actiunii, chiar si pe calea unei ordonante presedintiale.

Pastrati dovezi ale sumelor achitate de dvs (atat zilnice, alimentare, cat si rata bancara). La partaj le veti solicita si pe acestea.

Daca e vorba si de o violenta psihologica, de limbaj ori economica puteti lua in calcul si varianta unui ordin de protectie prin care sa se dispuna evacuarea sotului din domiciliu.

Problema este daca veti reusi sa preluati creditul si sa pastrati apartamentul. Pt ca la partaj daca solicitati atribuirea catre dvs va trebui sa platiti cu titlu de sulta sotului 1/2 din ratele platite in timpul casatoriei.

Oricum trebuie sa va informati foarte bine inainte de a porni in aceste demersuri care sunt si costisitoare si de durata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În timpul căsătoriei am achiziționat un apartament cu credit ipotecar. ce se va întâmpla dacă doar soțul va plăti ratele după divorț? ydaa ydaa Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: eu si sotul meu am achizitonat un apartament, acum 2 ani , prin credit impotecar, la care platim rate. Anul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara = rata la apartament ADANNA ADANNA Buna ziua, Sotul meu a plecat de acasa in urma cu 1 an si doua luni...Cererea de divort a fost introdusa in noiembrie, iar divortul s-a pronuntat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Partaj fara divort gepop gepop sunt intr o situatie disperata, fara iesire. am cumparat un apartament si o masina in timpul casatoriei. am si 2 copii. care e forma legala prin care pot ... (vezi toată discuția)