avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate Dan Sand

Activitate Dan Sand

Răspuns la discuția Impozite cu deducere la sursa
multumesc, aveti dreptate, acelasi lucru l-am aflat si eu si din alte surse.
Buna ziua, intrebarea mea este legata de modul in care se poate face plata acestor impozite in conditiile in care societatea mai are si alte debite la alte tipuri de impozite. Mai precis as dori sa platesc strict aceste impozite iar aceste impozite, daca nu sunt platite sunt caz penal.
cateva din contractele mele au clauze de confidentialitate si mai mult pe prima pagina apar si tarife... da, asa e, era plan de masuri. ce control incrucisat? pai atunci sa-mi ceara contractul de la firma la care se face controlul incrucisat. nu cred ca e legal, eu cred ca au dreptul sa verifice doar ce tine de felia lor. nu mi-a gasit nimic serios in neregula, cel mai probabil am avut o plangere si acum... cauta ceva.
"lnspectorii de munca au dreptul sa solicite conducerii persoanei juridice sau persoanei fizice documentele şi informaţiile necesare pentru realizarea controlului." - dar in limita legii... si n-am vazut nicaieri in vreo lege ca au dreptul sa solicite contracte. ANAF-ul da, dar cei de la itm? si daca da... ok, dar as vrea sa vad articolul din lege. eu am vazut ca pot solicita doar ce tine de felia lor, respectiv dosarele de personal, state de plata... mai astept pareri :)
Am fost chemat la itm si am prezentat ce mi-au cerut (dosare cu cei 3 angajati, etc). Mi-au scris pe o foaie vreo 3 avertismente (ceva cu nediscriminarea gravidelor in ROI, programarea concediilor... iar controlul cica inca e in desfasurare) La sfarsit, verificand dumnealor in prealabil pe internet domeniul meu de activitate - publicitate, mi s-a cerut sa trimit copii dupa contracte cu furnizorii mei, chipurile ca sa se convinga de faptul ca nu exista ce stiu eu ce raporturi de munca, altele decat cele aduse la cunostinta prin dosarele puse la dispozitie. Intrebarea mea e daca eu sunt obligat de vreo lege sa le pun la dispozitie contractele cu furnizorii mei (macar prima pagina - mi s-a zis)?
nu vrei tu sa-mi faci o lista? ma bucur ca esti competent - 7 firme zici? uau - si toate astea in 4 luni, cred ca e un record pe la voi- pana una alta eu vb cu initiatorul postului. in rest numai bine. eu vorbesc de inscrierea firmei nu de inregistrarea contractului de munca. faptul ca in bucuresti nu te primesc decat cu un contract de munca in mana e probabil datorita cozilor inteminabile. la noi la tara merge si altfel - te duci cu o copie dupa CUI, copie act constitutiv, specimen de semnatura si gata - te-au luat in evidenta. si cand te trezesti cu un angajat, mergi si cu contractul la inregistrat.
codul rutier se aplica si in spiritul lui nu doar in litera lui. mai exista si asa-zisa politete rutiera pe care nu o poti acoperi cu 10 coduri rutiere. in plus din cate am citit, deja trecuse de intersectie si celalat sofer era pe contrasens - mai precis pe directia de mers a Otiliei. Daca intr-adevar asa s-au desfasurat evenimentele, n-are nici o treaba STOP-ul. deja trecuse de intersectie. pe langa martori trebuie sa solicitati in instanta si actele pe baza carora circula cel cu buldoexcavatorul - dar cred ca stie avocatul ce trebuie facut.

Răspuns la discuția Acord vecin
miruna.c a scris:

Sustin parerea Ancai...
Si vad si aici ...www.avocatnet.ro/content/art...
Daca vreau sa construiesc ceva pe terenul meu am nevoie de acordul vecinilor? N-am mai auzit!



- Lista semnarii; la link-ul dat de dvs e o - Lista de semnaturi care dupa parerea mea e data de cei aflati in imediata vecinatate. acum, intr-adevar e neplacut sa nu poti face ce vrei pe proprietatea ta, insa trebuie protejate si drepturile celorlalti cetateni. instanta insa poate decide daca e sau nu corecta amplasarea unei constructii in acest context.

Certificatul de Urbanism este documentul eliberat de Autoritatile Locale si care poate prevedea si necesitatea acordului vecinilor.

in plus eu am gasit si o alta lista de documente care include clar si acordul vecinilor
Acte necesare obtinerii Autorizatiei de Construire

- Cerere tip
- Chitanta
- Anexa
- CU
- Plan de situatie sau fisa bunului imobil
- Act de proprietate
- Declaratie pe proprie raspundere
- Foaie de capat
- Borderou
- Lista de semnaturi
- Memoriu de specialitati
- Deviz general
- Anexe suplimentare la memoriu
- Studiu geotehnic
- Referat verificator proiecte
- Acord unic
- Fise tehnice - avize:
- Pompieri - documentatii - scenariu de foc
- Apa
- Aparare civila-documentatie
- Mediu - documentatie - studiu de impact
- Aviz MLPTL, MCC, MAN
- Acord vecini
- Plan zonal
- Plan vizat de oficiul de cadastru
- Plan de situatie
- Sistematizare pe verticala
- Plan privind constructiile subterane
- Plan nivel 1:50
- Plan etaj 1:100
- Plan acoperi;
- Sectiune
- Fatade colorate
- Desfasurari
- Plan fundatii 1:50
- Detalii fundatii
- Instalatii
- Scheme instalatii (dotari si instalatii tehnologice)
- Scheme in flux tehnologic

sursa: [ link extern ]
la camera de munca te poti inscrie si fara salariati ptr luarea in evidenta - intr-adevar nu e obligatoriu insa e utila ptr momentul cand vor fi si angajati.
Răspuns la discuția Acord vecin
SRL-ul este infiintat, e vorba de acordul ptr constructie - care probabil e cerut la eliberarea autorizatiei de constructie.
Răspuns la discuția Acord vecin
"portita" ar fi sa-l chemati in judecata pe vecin, cu scopul de a-l obliga instanta sa-si dea acordul.