avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate ildiko38

Activitate ildiko38

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
El vrea partaj exclusiv in favoarea sa. Nu este de acord sa impartim bunurile, motivand ca eu am pus in pericol averea familiei. Exista posibilitatea legala sa ma oblige sa cedez 100% bunurile in favoarea sa? Cum va afecta aceste lucru pe fiul nostru in cazul unui divorti? Daca el se va recasatori sau mai rau va mai face alti copii? Ma poate obliga legea sa cedez in favoarea sa 100%, daca el demonstreaza ca eu nu am contribuit cat a contribuit el in timpul casniciei, doar pentru ca el poate demonstra ca a fost angajat iar eu, nu am avut continuitate in cartea de munca?
Bună ziua. După 23 ani de căsnicie, soțul meu ma șantajează emoțional sa renunti la bunurile noastre comune în favoarea lui deoarece după părerea lui eu nu am contribuit cu nimic, mai mult cand am avut un teren primit de la parinti mei nu am impartit cu el l am vandut iar banii am investit intr o afacere. Menționez că, am fost 16 ani și angajata, am avut salariu, am deschis o afacere, ce încă nu produce mulți bani, dar nici nu poate sa îmi impute ca am fost casnica în aceasta perioada. Mai avem și un copil , fără ajutor din partea familiei, am crescut mai mult singura deoarece el a considerat ca muncește pentru a ne întreține. Acum 2 ani, după o despărțire, mi a zis ca singura varianta în care el ar putea sta cu mine este sa renunti la bunuri și mai mult sa semnez un act de separare bunuri pentru ca el sa isi poate folosi bani pusi lamo parte din salar un imobil unde dorește sa apară singur a si proprietar. Copilul nostru este deja la facultate, noi , trăim încă chirie. Ce este de făcut? Exista modalitate de a face partaj forțat? Este adevărat ca, dacă am o firma ce nu merge el.poate sa îmi ceara legal separarea de bunuri in timpul casniciei? . Multumesc.
Buna ziua.

in anul 2012 s-a construit o casa in cluj, pe baza unui certificat de urbanism eliberat in 2010 de primaria cluj. In 2011, s-a depus proiectul pentru autorizare respectand cerintele din certificat, insa pe diverse motive a fost respins in 2012, proiectantul ne avand grija sa indeplinesca intocmai cerintele iar proprietarul de atunci (tatal meu) nu a a mai avut resurse sa plateasca avizele ca urmare s-a asistat atat lucrarile cat si depunerea actelor din nou. In 2015, dupa moartea tatalui meu, am cerut un nou certificat de urbanism, si am depus din nou documentele pentru autorizare, platind avize si ce mai era necesar insa tot din acelasi motiv( tersale trebuiau desfintate), s-a respins documentatia, urmand sa repune firma de proiectare care, din 2015 noiembrie pana in 2016 septembrie a "omis" acest lucru, iar intre timp, din 2016 februarie, a expirat certificatul de urbanism ca urmare cererea unui nou certificat a atras atentia primariei si a fost depistat locuinta care a fost executata fara autorizare ca urmare am fost amendati...amenda pe care am achitat-o. Am depus o noua cerere de data aceasta pentru intrare in legalitate insa a fost refuzata datorita legislatiei locale care, s-a schimbat siin 2016 si nu mai permite construirea unei case pe terenul existent, deoarece frontul terenului este mai mare decat adancimea.
Pe acest motiv, suntem in imposibilitate de a intra in legalitate iar pana in iunie avem termen de a obtine autorizare si a inytra in legalitate.
Ce este de facut? Pot sa dau in judecata primaria? Cum pot sa obtijn autorizarea sau intabularea casei deoarece va trebui sa vindem avand si un credit mare pentru care am lasat ipoteca terenul pe care am construit.
Multumesc.