avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare casa fara autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare casa fara autorizatie de constructie

Buna ziua.

in anul 2012 s-a construit o casa in cluj, pe baza unui certificat de urbanism eliberat in 2010 de primaria cluj. In 2011, s-a depus proiectul pentru autorizare respectand cerintele din certificat, insa pe diverse motive a fost respins in 2012, proiectantul ne avand grija sa indeplinesca intocmai cerintele iar proprietarul de atunci (tatal meu) nu a a mai avut resurse sa plateasca avizele ca urmare s-a asistat atat lucrarile cat si depunerea actelor din nou. In 2015, dupa moartea tatalui meu, am cerut un nou certificat de urbanism, si am depus din nou documentele pentru autorizare, platind avize si ce mai era necesar insa tot din acelasi motiv( tersale trebuiau desfintate), s-a respins documentatia, urmand sa repune firma de proiectare care, din 2015 noiembrie pana in 2016 septembrie a "omis" acest lucru, iar intre timp, din 2016 februarie, a expirat certificatul de urbanism ca urmare cererea unui nou certificat a atras atentia primariei si a fost depistat locuinta care a fost executata fara autorizare ca urmare am fost amendati...amenda pe care am achitat-o. Am depus o noua cerere de data aceasta pentru intrare in legalitate insa a fost refuzata datorita legislatiei locale care, s-a schimbat siin 2016 si nu mai permite construirea unei case pe terenul existent, deoarece frontul terenului este mai mare decat adancimea.
Pe acest motiv, suntem in imposibilitate de a intra in legalitate iar pana in iunie avem termen de a obtine autorizare si a inytra in legalitate.
Ce este de facut? Pot sa dau in judecata primaria? Cum pot sa obtijn autorizarea sau intabularea casei deoarece va trebui sa vindem avand si un credit mare pentru care am lasat ipoteca terenul pe care am construit.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters435752 , utilizator 18:46, 29 Iulie 2017
Ati rezolvat cumva problema? sunt intr-o situatie asemanatoare si caut solutii..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine aut de construire pe un teren intravilan cu puz expirat? stanahorea stanahorea Buna ziua, Am cumparat un teren in Cluj-Napoca, in anul 2016. Atunci terenul avea PUZ, iar aut de construire se putea elibera fara probleme (PUZ-ul a ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie mistica mistica Am construit o casa incepand cu 5 mai 2012 fara a fi iest din primarie autorizatia de constructie, v-as ruga sa/mi spuneti cum as putea sa intru in ... (vezi toată discuția)
Preluare proiect + certificat de urbanism prin act de donatie mihaela50 mihaela50 Buna ziua. Acum mai bine de un an, am primit, prin donatie, un teren in mediul rural. Primaria comunei eliberase un certificat de urbanism pentru o ... (vezi toată discuția)