Am construit o casa incepand cu 5 mai 2012 fara a fi iest din primarie autorizatia de constructie, v-as ruga sa/mi spuneti cum as putea sa intru in legalitate.Autorizatia de constructie a fost depusa in primarie in anul 2010!
Solicitarea din 2010 nu mai este valabila iar simplul fapt ca ati solicitat autorizatia nu este o conditie necesara sa poata fi eliberata. Trebuia atunci sa va ocupati de obtinerea certificatului de urbanism,a avizelor cerute prin acesta,sa va intocmeasca un proiectant documentatia tehnica de autorizare a constructiei si doar in baza acestor documente se putea elibera autorizatia de construire.Intrarea in legalitate presupune instiintarea primariei ca ati construit ilegal,se va intocmi procesul verbal de constatare prin care sunteti amendat ,platiti amenda si apoi vi se spune de la compartimentul de urbanism si autorizare care sunt pasii urmatori,asta plecand de la premiza ca aveti un act de propietate pentru terenul pe care ati construit.Daca nu exista acest act,lucrurile se complica si mai mult.
Proiectul a fost depus in anul 2010 dar cum la noi birocratia e mare au tot pus piedici cred eu cei din primarie,ma face sa cred lucrul asta deoarece alaturi de aceasta am mai construt una cu acte in regula,vecinii mi-au trimis niste ziaristi de la buna ziua iasi,sa-mi verifice actele si daca am pastrat distanta intre acestiaAm inceput constuctia in speranta ca intre timp imi vor iesi si aprobarile, numai ca din nou m-au reclamat si am luat amenda in valoare de 100.mil,Am dat in judecata si mi s-a redus la 10.mil instanta considerand ca nu a fost cu rea credinta dovada fiind proiectul care se afla in primarie de ceva timp,as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate sa intru in ,,legalitate,, mi s-a spus din primarie ca trebuie sa astept o derogare de la legea data in iunie 2011.