avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate Raphqwerty

Activitate Raphqwerty

Primesc salariu avans plus lichidare. Daca am primit titlul de executare silita la o săptămână după plata avansului ce se va întâmpla la lichidare? Îmi va fi oprita 33% din venit sau 33% din lichidare?
In cazul executării silite și a schimbării locului de munca, executorul cum poate afla noul loc de muncă? Prin scrisoare către ITM sau are acces la revisal?
Nu e vorba de nici o țeapă, nu acesta e interesul meu, instanta zice unu am căutat și eu în mailul meu personal, am găsit creditprime ekofinance că am avut credit și l am închis, am mail cu închidere, apoi ulterior la vreo 4 luni distanță că un anumit credit îmi e scadent la ei, dar eu am avut un singur împrumut și acela rambursat. Al doilea împrumut nu a existat . Așa cum în decizia instanței a fost inclusiv la apel că nu se regăsește nicăieri mail sms cu semnătura sau expiedere bani catrr mine sau că eu as fi semnat contractul. E vorba de un credit al doilea din ce vad care eu nu l am semnat sau primit niciodată, exact acest lucru a arătat și instanta când s a vrut executarea silita.

ibn a scris:

Din cele spuse pana aici nu reiese daca userul a facut sau nu a facut credit. Nu pot crede ca ekofinance nu au toate tiglele pe casa ca sa hartuiasca un om nevinovat. Lipsesc niste amanunte. Citind pana aici rezulta ca oricine poate face un credit la distanta la Ekofinance, apoi sa nu-l plateasca si la urma sa intervina prescriptia scutind-ul de datorie. Nu e prea frumos ca sa fie adevarat? Prescriptia exista ca sa nu dai inapoi ceea ce ai luat? Mai sa fie.....

Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri

Szekely Barna a scris:

Eu cred că a existat un credit, care a devenit o povară pentru ekofinance. Și există firme de recupari cum e Kruk, care negociază cu finanțatorul. La o suma la care au căzut de acord. După care Kruk un fel de moștenitor preia atribuțiile, că să finalizeze ce nu a făcut ekofinance. Nu cred că au cumpărat ceva de la ekofinance, care nu mai exista. De asta va hărțuiește. De multe ori forteaza că să obțină ce e dreptul lor. Dacă știți că aveți ceva de plata, mai bine plătiți, altfel penalitățile vor crește. Și dacă câștigă în final o să va para foarte rău că nu ați plătit la momentul potrivit.

Chiar daca e prescris? Au trecut 5 ani.....

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Nu a fost recunoscut de catre instanta ca fiind titlu executoriu intrucat contractul nu a fost semnat olograf ci in regim online. iar in cazul dv nu exista confirmarea semnaturii electronice.
Asta nu stinge obligatia dv de plata catre Kruk Romania, care va initia foarte probabil pe calea dreptului comun o actiune in pretentii pentru recuperarea creantei. Faptul ca nu a putut executa silit, fara alt demers in instanta , titlul executoriu care in detine de la cedentul EKOFINANCE, nu exclude posibilitatea actionarii dv in instanta pentru plata datoriei.

Mulțumesc frumos de raspuns, dar nu înțeleg atunci decizia instanței, scriu cuvânt cu cuvânt: citez:

" Analizând actele dosarului, instanta retine că cererea a fost respinsa in mod corect, in lipsa unui titlu executoriu. Astfel potrivit art 8 din ord guv 85/2004 daca părțile nu au convenit altfel, momentul încheierii contractului la distanta privind serviciile financiare îl constituie momentul primirii mesajului de confirmare de către consumator, referitor la comanda sa.
Or , nici din actele depuse la dosarul de fond de către creditor, nici din cele atașate cererii de apel nu rezultă primirea mesajului de confirmare consumator-debitor și nici faptul că suma împrumutată a fost virata in contul debitorului și retrasă de către acesta.

In numele legii respinge apelul format de către apelanta creditoare in fata .... (, A mea) că nefondat. Decizia este definitivă.

Închei citat.

Cum ar putea solicita din nou executare silită daca la apelul lor instanta a dat decizie definitiva ? Creanța nu devine nulă ?




Mulțumesc


SM LEGAL CONSSULT a scris:

Sustineti ca # decizia finală a instanței a fost respingerea executării silite#.

Daca intradevar este vorba de o respingere a cererrii de executare si nu o anulare a executarii pe calea contestatiei la executare, atunci , creanta trebuia sa devina certa, lichida si exigibila pentru a putea solicita executarea silita. Probabil datoria dv cesionata de Kruk Romania nu a indeplinit aceste conditii ptr a putea fi recuperata pe calea executarii silite de catre cesionar. Este posibil sa se solicite din nou incuviintarea executarii . Daca se va intampla acest lucru, si instanta va admite de aceasta data cererea de incuviintare a executarii, numai in cadrul unei contestatii la executare poate fi constatata eventual prescriptia sau poate fi anulata executarea. Pana atunci sunteti debitor cedat iar obligatia dv de plata inca subzista iar cesionarul este indreptatit sa va solicite plata.

Kruk Romania a dorit să mă șantajeze si să mă execute silit in baza unei cesiuni foarte suspecte cu ekofinance. In luna decembrie 2022 decizia finală a instanței a fost respingerea executării silite, kruk Romania a trebuit să plătească toate cheltuielile de judecată în plus instanta a demonstrat că eu nu am semnat și nu mi s a virat niciodată bani de la ekofinance.

In luna martie a acestui an, kruk mă sună, că sunt inca dator la ei, și nu contează ce zice instanta că ei vor banii de la mine.

Asta nu e abuz ? Nu ii pot da in judecata pentru daune morale ? Mă sună săptămânal!

Și totuși cu ce drept mai apar in baza lor de date daca s a demonstrat în instanta ca eu nu am semnat nimic cu ekofinance, cum s a cumpărat cesiunea ? Gdpr numai exista?
Am o neclaritate destul de mare și aș dori să ajung ANAF ul să facă un control , dar nu vreau sa fiu arătat cu degetul și cer o părere.

Am fost prostit sa lucrez la negru Intr un srl. Pe adresa unde acel srl exista sunt 4 firme, 3 cu administratorul X, una cu administratorul Y. Administratorul X " angajează" pun ghirimele oameni la negru să aducă cursanti la cursuri de stomatologie, cursuri care au loc pe același sediu social cu aceleași 4 firme. Pe website apare o firma, in contractul cadru sau proforma trimisă către client e alta firma. Iar clienți mari sunt puși pe alta firma. Practic cursurile se emit facturi de pe 3, firme ținând cont că pe site sunt date de contact are unui srl iar în contractul cadru model alt srl. Aici nu vorbim de evaziune fiscală ? Pot vinde același serviciu dar după bunul plac sa faci facturi pe 3, firme ? Merita sa anunț anaful pentru a face un control ? Pot pati eu ceva daca trimit petiție amănuntita la ANAF ?
Daca sunt executat silit cu poprire deja pe cont ( conturi) executorul a trimis către toate băncile, exista cumva interdicția sau mi se poate imputa interdictia de a părăsi țara ? Plec 2 săptămâni în Spania în câteva zile și nu vreau sa am probleme la Aeroport.

Mulțumesc anticipat
In urma unui imprumut online luat doar cu buletinul, imprumut pe care nu l-am mai putut rambursa am ajuns sa am poprire pusa pe conturi! Poprirea este in valoare de 890 de ron. Momentan muncesc la negru si nu ma afecteaza ,nu am.nevoie, de banca momentan. peste o saptamana urmeaza sa plec din tara pt 3 zile, as puteea avea probleme ? Mi se poate da interdictia de a iesii din tara ? Pot avea probleme la aeroport??? Nu vreau sa fraudez si nici sa fug. Mi se verifica pr cnp ceva la aeroport ?