Mulțumesc frumos de raspuns, dar nu înțeleg atunci decizia instanței, scriu cuvânt cu cuvânt: citez:
" Analizând actele dosarului, instanta retine că cererea a fost respinsa in mod corect, in lipsa unui titlu executoriu. Astfel potrivit art 8 din ord guv 85/2004 daca părțile nu au convenit altfel, momentul încheierii contractului la distanta privind serviciile financiare îl constituie momentul primirii mesajului de confirmare de către consumator, referitor la comanda sa.
Or , nici din actele depuse la dosarul de fond de către creditor, nici din cele atașate cererii de apel nu rezultă primirea mesajului de confirmare consumator-debitor și nici faptul că suma împrumutată a fost virata in contul debitorului și retrasă de către acesta.
In numele legii respinge apelul format de către apelanta creditoare in fata .... (, A mea) că nefondat. Decizia este definitivă.
Închei citat.
Cum ar putea solicita din nou executare silită daca la apelul lor instanta a dat decizie definitiva ? Creanța nu devine nulă ?
Mulțumesc
SM LEGAL CONSSULT a scris:
Sustineti ca # decizia finală a instanței a fost respingerea executării silite#.
Daca intradevar este vorba de o respingere a cererrii de executare si nu o anulare a executarii pe calea contestatiei la executare, atunci , creanta trebuia sa devina certa, lichida si exigibila pentru a putea solicita executarea silita. Probabil datoria dv cesionata de Kruk Romania nu a indeplinit aceste conditii ptr a putea fi recuperata pe calea executarii silite de catre cesionar. Este posibil sa se solicite din nou incuviintarea executarii . Daca se va intampla acest lucru, si instanta va admite de aceasta data cererea de incuviintare a executarii, numai in cadrul unei contestatii la executare poate fi constatata eventual prescriptia sau poate fi anulata executarea. Pana atunci sunteti debitor cedat iar obligatia dv de plata inca subzista iar cesionarul este indreptatit sa va solicite plata.