avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate Mileaanka@gmail.com

Activitate Mileaanka@gmail.com

edipav a scris:

catre @utilizator DanMC -din situatia de fapt expusa, reiese ca este vorba de un magazin care comercializeaza respectivele produse, si nu de un restaurant/bar care ofera servicii de restaurant.

In cazul barurilor/restaurantelor folosirea unui astfel de televizor este susceptibila de plata remuneratiilor pentru comunicarea publica, obiect al gestiunii colective obligatorii, dar din situatia de fapt expusa nu rezulta ca este vorba de un bar.

pe de alta parte temeiul expus de dumneavoastra privind licenta de audiovizual pe care o acorda CNA, nu este aplicabil spetei de fata. In cazul in care este vorba de o comunicare publica ce implica drepturile conexe drepturilor de autor (transmitere de muzica, folosirea TV in baruri /restaurante, etc) la nivelul unui utilizator de natura unui bar/discoteca/restaurant, pentru fiecare categorie de drepturi, utilizatorii obtin licente, nu de la CNA ci de la organismele de gestiune colectiva (UCMR ADA, CREDIDAM, UPFR) Licentele CNA privesc societatile de radio-tv, cablu si au ca izvor un alt temei juridic in speta Legea Audiovizualului 534/2002 si nu dreptul de autor (Legea 8 /1996)

Buna ziua

Dacă ați reușit sa primiți un răspuns care sa va lămurească va rog sa imi scrieți și mie

Mulțumesc
Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:
Am decis sa fac un PUZ pt ca intentionez sa construiesc o cladire si terenul pe care il am este extravilan: livada. Mentionez ca am acord de defrisare de la Ministerul Agricultiurii.
In sedinta CUT de la mediu cand am fost chemata sa sustin proiectul ca si beneficiar a mai fost prezent si un domn de la Directia Agricola care a solicitat scoaterea din circuitul agricol.
Cand m-am prezentat la dansul pt a afla ce documente imi sunt necesare am aflat ca:
- trebuie sa platesc aproape 3000 lei pt un studiu pedologic pe care in fac doar colegii lor de la OSPA ( care mie nu imi este necesar pt ca nu ma intereseaza chiar deloc ce componenta / clasa de calitate are terenul avand in vedere ca eu torn beton pe el :)) nu infiintez vreo plantatie )
- trebuie sa platesc 500 lei pt o adeverinta emisa de ANIF
_ in functie de calitatea terenului apoi trebuie sa platesc o taxa si la MADR ( aprox 4-5000 lei)
- si in final trebuie sa mai platesc o taxa si catre OCPI (inca nu am aflat valoarea ei)
Aceste lucruri si sume mi se par aberante atata timp cat nu au fost cerute nici prin certificatul de urbanism emis de municipiu, nici prin certificatul de oportunitate emis de primaria localitatii pe raza carei este terenul.
Totodata nici pe teren in sine nu am platit astfel de sume.
Pot sa fac ceva sa nu mai platesc aceste taxe?
Dl cu care am discutat mi-a sus ca aceste reglementari au aparut acum 2 luni.

Multumesc
Buna ziua
Am o pensiune turistică intr un sat apropiat orașului TgJiu la care plătesc de un an drepturi de autor pentru artiști interpreți din România. Plătesc acesta taxa (de protecție, i-as spune) pt ca am aflat ca trebuie plătită și totodata am aflat ca exista și amenzi destul de mari pentru cei care nu au licența
Astăzi m-a sunat cineva care m-a întrebat dacă am televizoare in camerele pensiunii ca trebuie sa plătesc o licența lunară și pt filmele difuzate.
Nu înțeleg câte taxe de acest gen trebuie sa mai plătesc și totodata mi se pare o stupizenie pt ca eu închiriez camera ca și spațiu nu ii pun eu filme la televizor ( doar nu e cinematograf )
Va rog dacă se poate sa ma lămuriti și pe mine cum pot face sa nu mai plătesc aceste taxe. Dacă banii ar ajunge la cei pt care au fost create aceste entități poate ca nu m-as supăra dar pe partea cealaltă artiștii încasează foarte mulți bani deja de la televiziuni
Le mai trebuie și banii de la prostii care s-au gândit sa își facă o mică afacere și acum regreta amarnic
Imi cer scuze .... dar sunt foarte suparata

Va mulțumesc anticipat
Intentionez sa construiesc o pensiune agroturistica din lemn masiv.
Cf legii 571 din 2016 daca pensiunea are doar 8 camere (16persoane) nu mai este necesar avizul ISU.

Insa domnii de la ISU imi spun ca fiind doar din lemn, cu regim de înălțime P+1+M trebuie neaparat sa o fac cu doua randuri de rigips pt a se incadra in clasa 3 de risc sau sa renunt la mansarda pt gradul 4 de risc. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez cu dansii pt ca doresc sa nu pun rigips deoarece cladirea isi vă pierde tot farmecul.

Mulțumesc