Buna ziua
Am o pensiune turistică intr un sat apropiat orașului TgJiu la care plătesc de un an drepturi de autor pentru artiști interpreți din România. Plătesc acesta taxa (de protecție, i-as spune) pt ca am aflat ca trebuie plătită și totodata am aflat ca exista și amenzi destul de mari pentru cei care nu au licența
Astăzi m-a sunat cineva care m-a întrebat dacă am televizoare in camerele pensiunii ca trebuie sa plătesc o licența lunară și pt filmele difuzate.
Nu înțeleg câte taxe de acest gen trebuie sa mai plătesc și totodata mi se pare o stupizenie pt ca eu închiriez camera ca și spațiu nu ii pun eu filme la televizor ( doar nu e cinematograf )
Va rog dacă se poate sa ma lămuriti și pe mine cum pot face sa nu mai plătesc aceste taxe. Dacă banii ar ajunge la cei pt care au fost create aceste entități poate ca nu m-as supăra dar pe partea cealaltă artiștii încasează foarte mulți bani deja de la televiziuni
Le mai trebuie și banii de la prostii care s-au gândit sa își facă o mică afacere și acum regreta amarnic
Imi cer scuze .... dar sunt foarte suparata
Pentru o pensiune turistica trebuie sa platiti taxe si impozite la ANAF si taxe locale.
Taxa - drepturi de autor este stabilita de consiliul local al primariei sau de cine ? Ar trebui sa va lamuriti. Este vorba de altceva decat de taxa radio-tv, care din februarie 2017 a fost abrogata de parlament in pachetul de taxe abrogate prin lege de parlament ? Cine incaseaza aceste taxe ? Primiti factura, chitanta ?
Taxele de care amintiti mai de graba sunt de competenta de investigare a politiei.