avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate Simo Ama

Activitate Simo Ama

Discuție PFA
Bună ziua. Adresez și eu următoarea întrebare. Soțul meu este de meserie polițist. De curând și -a deschis un PFA, cu domeniu de activitate "comerț cu autoturisme și piese auto". De curând, un șef de la el de la serviciu i-a spus ca funcția pe care o are (polițist) nu îi permite sa aibă sa dețină un PFA cu comerț. Din ce am citit eu, sunt doua legi care se bat cap în cap. Una zice ca are voie, alta ca nu. Acum întrebarea mea este: Are voie ca polițist fiind, sa dețină un PFA cu domeniu de comerț autoturisme și piese auto? Mulțumesc și aștept un răspuns de la dvs.
Răspuns la discuția Vânzare teren intravilan
Mulțumesc mult de tot pentru răspunsul clar. Da, din câte zicea ea, ceilalți frați urmau să meargă la notar pentru a lăsa partea lor fratelui mai mic, dar mai mult de atât nu mi-a zis. Mulțumesc mult înca o dată.
Nu știu de ce aveți impresia că mă agit. Ieri am fost la un notar și mi-a spus clar că poate să își vândă cota ei parte. Problema e că ea inca are nevoie de semnătura mea și nu pentru a vinde, că acest lucru l-a făcut deja. Daca dvs ați fi in locul meu, ( la o valoarea de aproximativ 70.000 de Euro), eu am pus un preț mediu, la cat se ridică valoarea imobilului și a terenului, să vă zica mama dvs că trebuie să semnați actele și va da partea dvs de bani care vi de cuvine, aici de față, suma de 600 LEI, ar fi ok?
Ei omit să îmi spuna. Doamna care a cumpărat partea de teren, mi-a spus că au făcut un contract de vânzare-cumparare la notar, și dansa a intabulat partea de teren care a cumparat-o, dar ei în același timp zic că au făcut un antecontract și încă nu au vândut pentru că au nevoie de semnătura mea. Cert este că, cumpărătorul și-a construit deja pe partea de teren cumpărată.
Deci, să înțeleg că rămâne cum s-a stabilit de la început? 3/20 pentru fiecare copil? Nu un 1/4 mama și 3/4 copii? Eu nu am găsit nici o lege în care sa scrie formula asta de calcul cu 3/20 pentru descendenții defunctului.

Daca s-a făcut contract de vânzare-cumpărare , sau mai bine zis antecontract, eu in calitate de coproprietar/moștenitor, pot cere notarului să îmi arate contractul care s-au făcut? Îmi permite legea?

[ mesaje conexate ]
În 2009, după codul civil, soția supraviețuitoare avea jumătate, iar din cealaltă jumătate, inca un sfert. Acum s-a modificat codul civil, și soția are 1/4 iar copiii 3/4.
Eu nu dețin nici un al propriu zis al casei. Am doar un certificat de moștenitor și o hârtie notariala privind acceptarea succesiunii. Am vorbit cu doamna care a cumpărat terenul. Casa plus teren avea o suprafață de 820 de metri pătrați. Putea să vândă bucata de teren dacă nu era intabulat? Casa sau terenul? Am să mă duc în cursul săptămânii viitoare și o să mă interesez despre ce și cum s-a vândut. Și mai am o întrebare. Daca succesiunea s-a făcut în 2009, cota parte a fiecărui copil rămâne cea care s-a stabilit la succesiune sau de aplica după noul cod civil? Un sfert soțul supraviețuitor și trei sfert copii?
Buna ziua. Problema sta in felul următor. Tata e decedat din 2008, succesiunea s-a făcut în 2009, suntem cinci frați + mama, stabili du-se o cota parte de 3/20 pentru fiecare copil. Mama de curând a vândut o suprafață de 200 metri pătrați fara să mă anunțe. Știu că ceilalți frați au cedat în favoarea ei. Nu știu dacă s-a făcut ieșirea din indiviziune. Cu ieșire/fără, putea vinde fara acordul meu? Ce pot face in cazul in care a vândut fara semnătura mea? Mulțumesc, aștept un răspuns
Răspuns la discuția Drept mostenire
Legea 36/1995, stipula ca soția supraviețuitoare avea dreptul la 1/2 din masa succesorala, plus 5/20, iar noi ( 5 frați ), moștenitori a defunctului tată, avem câte o cota de 3/20 din masa succesorala. În anul 2013 s-a modificat legea, soția supraviețuitoare are dreptul la doar o cota de 1/4 din masa succesorală în concurs cu descendenții defunctului. Legea se poate aplica și retroactiv? Există vreo cale de atac al vechiului act de moștenire? Va mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Drept mostenire
Asta am înțeles. Dacă eu semnez la notar, îmi mai da banii?Sau întâi să îmi dea banii și după semnez?