avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare teren intravilan

Buna ziua. Problema sta in felul următor. Tata e decedat din 2008, succesiunea s-a făcut în 2009, suntem cinci frați + mama, stabili du-se o cota parte de 3/20 pentru fiecare copil. Mama de curând a vândut o suprafață de 200 metri pătrați fara să mă anunțe. Știu că ceilalți frați au cedat în favoarea ei. Nu știu dacă s-a făcut ieșirea din indiviziune. Cu ieșire/fără, putea vinde fara acordul meu? Ce pot face in cazul in care a vândut fara semnătura mea? Mulțumesc, aștept un răspuns
In principiu nu avea cum sa vanda fara dvs., cu exceptia cazului in care si-a vandut cota ei de proprietate. Insa pentru un raspuns complet sunt necesare detalii suplimentare privind actele pe care le aveti, daca imobilul este sau nu intabulat, si altele.
Eu nu dețin nici un al propriu zis al casei. Am doar un certificat de moștenitor și o hârtie notariala privind acceptarea succesiunii. Am vorbit cu doamna care a cumpărat terenul. Casa plus teren avea o suprafață de 820 de metri pătrați. Putea să vândă bucata de teren dacă nu era intabulat? Casa sau terenul? Am să mă duc în cursul săptămânii viitoare și o să mă interesez despre ce și cum s-a vândut. Și mai am o întrebare. Daca succesiunea s-a făcut în 2009, cota parte a fiecărui copil rămâne cea care s-a stabilit la succesiune sau de aplica după noul cod civil? Un sfert soțul supraviețuitor și trei sfert copii?
Pai ce in 2009 s-a stabilit altfel decat 1/4 sotul si 3/4 descendentii?
În 2009, după codul civil, soția supraviețuitoare avea jumătate, iar din cealaltă jumătate, inca un sfert. Acum s-a modificat codul civil, și soția are 1/4 iar copiii 3/4.
S-a modificat Codul civil, dar cotele au ramas la fel, adica efectul legii este acelasi. Si oricum, succesiunea facuta este bun facuta.

Alte discuții în legătură

Situatie incurcata ema55 ema55 Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat competent. Cazul meu este urmatorul. Parintii mei aveau in localitatea X un teren de 1545 m2. Eu am inca ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord si nedeclarare bunuri la succesiune. StelaP StelaP De pe urma mamei mele decedata in Februarie 2009 am ramas 3 mostenitori. Doi copii si sotul. Din ziua in care am fost anuntata ca mama a murit ( locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire Simo Ama Simo Ama Bună seara. O întrebare am și eu.Tata e decedat din 2008, în 2009 s-a făcut succesiunea după el.Acum mama dorește sa vândă doar gradina, fără ... (vezi toată discuția)